ראשי סיעות הקואליציה: "לתת פטור להצע"ח דחיית הבחירות המקומיות"
פרסום ראשון: ראשי הסיעות הקואליציה פנו ליו"ר הקואליציה ודרשו ממנו לכנס את ועדת הכנסת כדי להצביע על פטור מחובת הנחה להצע"ח דחיית הבחירות המקומיות. "נוכח דחיפות העניין, אנו מבקשים לפטור מחובת הנחה את הצע"ח לדחיית הבחירות המקומיות", כתבו
- אברהם פריינד
- ט"ו טבת התשפ"ד
הקרב על תאריך הבחירות: יושבי ראש סיעות הקואליציה פנו השבוע במכתב ליו"ר הקואליציה אופיר כץ בבקשה לתת לקבל פטור מחובת הנחה להצעת חוק דחיית הבחירות לרשויות המקומיות שהגיש חה"כ אוהד טל ומפלגת הציונות הדתית, כך נודע ל'בחדרי חרדים'.
ראשי הסיעות כתבו: "בימים אלו בהם ישנם 3983 מתמודדים לבחירות אשר משרתים במילואים ונוכח חוות דעת חדשה של הצבא אשר מציינת כי לא ניתן לקיים את הבחירות במועדם (חודש ינואר).
כמו גם, בהתאם לתקנון הכנסת, נוכח דחיפות העניין בכדי לדחות את הבחירות ברשויות המקומיות לתאריך 27 בפברואר 2023, אנו מבקשים לפטור מחובת הנחה את הצע"ח לדחיית הבחירות המקומיות בחודש נוסף".
לסיום כתבו: "על כן נבקשך להודיע על כינוסה של ועדת הכנסת בהקדם האפשרי במטרה להצביע על בקשתנו זו", כתבו.
על המכתב חתמו ראשי סיעות הקואליציה: יו"ר סיעת הציונות הדתית חה"כ שמחה רוטמן, יו"ר סיעת עוצמה יהודית חה"כ יצחק קרויזר, חה"כ ינון אזולאי, יו"ר סיעת ש"ס וחה"כ יצחק פינדרוס, יו"ר סיעת יהדות התורה.
בתוך כך, חברי הממשלה יתכנסו בצהריים בירושלים לישיבה מיוחדת שבה תידון שאלת תאריך הבחירות לרשויות המקומיות, זאת לאור העמדה המחודשת של צה"ל.
כזכור, מכתב שהופץ ביום שישי מלשכת הרמטכ"ל פותח מחדש את השאלה על האפשרות לקיים את הבחירות בחודש ינואר.
במכתב תחת הכותרת "משמעויות קיום הבחירות בצה"ל בצל הלחימה - עמדת צה"ל", נחשפו לראשונה המספרים של משרתי המילואים המתמודדים לבחירות.
על פי נתוני צה"ל: 3,983 משרתי מילואים גם מתמודדים בבחירות לרשויות המקומיות, כלומר, למועצות המקומיות ולראשות. מתוכם 70 מילואימניקים מתמודדים לתפקיד ראש עירייה או רשות מקומית. 115 מכלל המילואימניקים משרתים בתפקידי פיקוד.
בעניין זכויות הבוחר נכתב במסמך כי יש להיערך לאפשרות של מימוש זכות הצבעה מחוץ לגבולות ישראל, ככל שמשיקולים מבצעיים ומשיקולי שמירה על שלום המשרתים לא ניתן יהיה לאפשר הוצאת המשרתים משטח הלחימה בתוך רצועת עזה לצורך הצבעה.
יש להרחיב את מגוון אמצעי הזיהוי שלחיילים לטובת הזדהות והצבעה בקלפי, במקומות בהם מטעמים מבצעיים וביטחוניים חל איסור לשאת אמצעי זיהוי הדרושים כיום לצורך הצבעה"" נכתב.
בצה"ל גם קוראים להארכת ההצבעה המוקדמת בצה"ל מ-72 שעות ל-8 ימים, זאת "לאור היקף הסד"כ המשמעותי שצפוי להיות בשירות במועד הבחירות ובסמוך לו, וכן לאור פריסת הסד"כ האמור במתאר מבצעי בכלל הגזרות.
"יש צורך בהרחבת האוכלוסיות הכשירות להתמנות כחברי ועדה בקלפי צבאית, לרבות אוכלוסייה שאינה בשירות חובה, לאור הגידול המשמעותי בהיקפי הסד"כ ובהיקף, נכתב.
בעקבות המסמך, מלשכת שר הפנים נמסר כי "לאחר קבלת עמדה עדכנית ומפורטת מלשכת הרמטכ״ל אמש בסוגיית הזכות לבחור ולהיבחר בקרב חיילי המילואים. שר הפנים פנה לראש הממשלה בבקשה לקיים דיון בישיבת הממשלה היום אליו יוזמנו נציגי צה״ל אשר יפרטו בפני השרים את המצב העדכני והממשלה במליאתה תכריע בסוגיית מועד הבחירות אחר קיום הדיון".
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות