החוק החדש נכנס לתוקף: כך תרכשו תוצרת חקלאית שאינה ארוזה
תוצרת חקלאית שאינה ארוזה (נמכרת בתפזורת) תסומן על פי חוק בנקודות המכירה ברחבי הארץ החל מיום ראשון הקרוב, ה-24.12.2023 | חודשיים לאחר מכן (24.2.2023) תיכנס לתוקפה גם חובת הסימון בפלטפורמות המכירה המקוונות
בחודש יולי האחרון עבר בכנסת תיקון לחוק הגנת הצרכן, במסגרתו ישראל למדינות רבות בעולם ותחייב את העוסקים במכירה קמעונית לסמן בשילוט בולט ובצמוד למחיר את ארץ המקור של התוצרת החקלאית הטרייה הנמכרת בתפזורת. חובת הסימון תחול על פירות וירקות טריים, מוצרי חלב, בשר טרי (עופות, בשר בקר) ודגים, ותחייב גם בפלטפורמות המכירה המקוונות חודשיים (24.2.2023) לאחר יישומה בנקודות המכירה הקמעוניות הפיזיות.
חובת הסימון תחול גם על תוצרת חקלאית הנארזת בנקודות השיווק. חובת הסימון בנקודות המכירה הקמעוניות תיאכף על ידי פקחי הרשות להגנת הצרכן, אשר בימים אלה עוברים הדרכה בנושא על ידי משרד החקלאות.
טרם אישור השינוי בחוק החוק, חובת הסימון חלה על התוצרת החקלאית הטרייה הארוזה בלבד. לצרכן הישראלי לא הייתה שום יכולת לדעת מהו מקור המוצרים הנמכרים בתפזורת, עובדה שפגעה ביכולתו לבצע רכישה מושכלת המתבססת על מידע מלא, שקוף ומהימן. חובת הסימון תטיב עם החקלאים והחקלאות המקומית, תציב את מגדל בחזית המכירה הסימון ותשמור גם על האינטרסים הצרכניים, תוך מתן שקיפות מלאה לצרכן.
בסקר צרכנים שערך המשרד בשנתיים האחרונות, נמצא כי 51% מציבור הצרכנים הגדיר את ארץ המקור של פירות וירקות טריים הנמכרים בתפזורת כמידע חשוב שהיה מעוניין לקבל בעת הרכישה. 59% מציבור הצרכנים הגדיר את ארץ המקור או הדיג של דגים טריים הנמכרים בתפזורת כמידע חשוב שהיה מעוניין לקבל בעת הרכישה; וכ-68% מציבור הצרכנים הגדיר את ארץ המקור של בשר ועופות טריים הנמכרים בתפזורת כמידע חשוב שהיה מעוניין לקבל בעת הרכישה. בנוסף, מסקר זה עלה כי צרכנים ישראלים מוכנים לשלם יותר עבור תוצרת חקלאית כחול-לבן.
מגמה זו התחזקה עד מאוד בעקבות המלחמה. במסגרת סקר שערך המשרד בימים האחרונים דרך מכון Ipsos באמצעות לפ"מ, עלה כי מעל ל-90% (!) מהצרכנים יעדיפו לרכוש פירות וירקות ישראלים על פני אלו המיובאים. כעת, עם כניסתו לתוקף של שינוי החקיקה, יוכלו הצרכנים להסתייע במידע ולבחור בתוצרת חקלאית כחול לבן.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות