מתכון לרולדת פסק זמן בציפוי גנאש ושוקולד לבן
מתכון לעוגת רולדה טעימה וממכרת המשולבת בממרח פסק זמן המעניק לה את טעמו המשובח והופך את הרולדה לקינוח חלבי חגיגי ומושלם
- מירב מלכה
- ו' כסלו התשפ"ד
רולדה בטעם פסק זמן צילום: מירב מלכה
מתכון לרולדת פסק זמן בציפוי גנאש ושוקולד לבן / מירב מלכה
המצרכים לרולדת פסק זמן בציפוי גנאש ושוקולד לבן:
- 5 ביצים
- 5 כפות סוכר
- 4 כפות שמן
- 1/2 שקית אבקת אפיה
- 5 כפות גדושות של קמח
למילוי:
- ממרח פסק זמן
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מל'
- 5 כפות גדושות של גבינת שמנת נפוליון
- 100 גרם שוקולד לבן מומס עם 2 כפות שמן.
לציפוי הגנאש:
- 50 מל' שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כף ממרח פסק זמן
- 2 קוביות שוקולד לבן מגורד
אופן ההכנה לרולדת פסק זמן בציפוי גנאש ושוקולד לבן:
- מפרידים את הביצים
- את החלבונים מקציפים עם 5 כפות סוכר עד לקבלת קצף יציב
- מוסיפים את החלמונים, השמן, אבקת האפייה והקמח וממשיכים להקציף באיטיות עד לקבלת בלילה אחידה
- מעבירים את הבלילה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן הייטב
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 12 דקות
- מוציאים מהתנור ומצננים הייטב
הכנת המילוי:
- מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים את ממרח הפסק זמן, הגבינה והשוקולד המומס עם השמן ומקציפים הייטב עד לקבלת קרם חלק
אופן ההרכבה:
- פותחים את הרולדה ומורחים שכבה של ממרח פסק זמן ומעליו את מילוי הקרם.
- מגלגלים את הרולדה ומניחים בצד
הכנת הגנאש:
- ממיסים על האש את השמנת המתוקה עם השוקולד המריר ו1 כף ממרח פסק זמן ומערבבים הייטב עד לקבלת שוקולד חלק
- שופכים את הגנאש מעל הרולדה.
- מעל מפזרים את השוקולד הלבן המגורד
- מכניסים לקירור עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות