כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון לרולדת פסק זמן בציפוי גנאש ושוקולד לבן

מתכון לעוגת רולדה טעימה וממכרת המשולבת בממרח פסק זמן המעניק לה את טעמו המשובח והופך את הרולדה לקינוח חלבי חגיגי ומושלם

מתכון לרולדת פסק זמן בציפוי גנאש ושוקולד לבן
רולדה בטעם פסק זמן צילום: מירב מלכה

מתכון לרולדת פסק זמן בציפוי גנאש ושוקולד לבן / מירב מלכה

המצרכים לרולדת פסק זמן בציפוי גנאש ושוקולד לבן:

  • 5 ביצים
  • 5 כפות סוכר
  • 4 כפות שמן
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • 5 כפות גדושות של קמח

למילוי:

  • ממרח פסק זמן
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מל'
  • 5 כפות גדושות של גבינת שמנת נפוליון
  • 100 גרם שוקולד לבן מומס עם 2 כפות שמן.

לציפוי הגנאש:

  • 50 מל' שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף ממרח פסק זמן
  • 2 קוביות שוקולד לבן מגורד

אופן ההכנה לרולדת פסק זמן בציפוי גנאש ושוקולד לבן:

  1. מפרידים את הביצים
  2. את החלבונים מקציפים עם 5 כפות סוכר עד לקבלת קצף יציב
  3. מוסיפים את החלמונים, השמן, אבקת האפייה והקמח וממשיכים להקציף באיטיות עד לקבלת בלילה אחידה
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן הייטב
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 12 דקות
  6. מוציאים מהתנור ומצננים הייטב

הכנת המילוי:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים את ממרח הפסק זמן, הגבינה והשוקולד המומס עם השמן ומקציפים הייטב עד לקבלת קרם חלק

אופן ההרכבה:

  1. פותחים את הרולדה ומורחים שכבה של ממרח פסק זמן ומעליו את מילוי הקרם.
  2. מגלגלים את הרולדה ומניחים בצד

הכנת הגנאש:

  1. ממיסים על האש את השמנת המתוקה עם השוקולד המריר ו1 כף ממרח פסק זמן ומערבבים הייטב עד לקבלת שוקולד חלק
  2. שופכים את הגנאש מעל הרולדה.
  3. מעל מפזרים את השוקולד הלבן המגורד
  4. מכניסים לקירור עד להגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון עוגה רולדה קינוח חלב

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}