כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
הגיעה לעזה

מנכ"לית קרן של האו"ם סירבה לבקר בישראל וכתבה פוסט אנטישמי

מנכלי"ת יוניצ"ף הודיעה שלא תוכל להגיע לישראל כי עברה תאונת דרכים | אלא שלפתע התברר שהיא ביקרה בעזה ומשם היא פרסמה פוסט אנטישמי ותקפה את ישראל

מנכ"לית קרן של האו"ם סירבה לבקר בישראל וכתבה פוסט אנטישמי
מועצת האו"ם צילום: unsplash

מנכלי"ת קרן הילדים של האו"ם - יוניצ"ף, קתרין ראסל, הודיעה כי היא לא תוכל להגיע לישראל לפגוש את משפחות החטופים בשל תאונת דרכים שעברה במצרים. אלא שלפתע התברר שהיא ביקרה בעזה ומשם היא פרסמה פוסט אנטישמי בו תקפה את ישראל, כך פורסם בYnet.

היא כתבה כי "ביקרתי היום ברצועת עזה כדי להיפגש עם ילדים, משפחותיהם וצוות 'יוניצף'. מה שראיתי ושמעתי היה הרסני. הם ספגו הפצצות חוזרות ונשנות, אובדן ועקירה. בתוך הרצועה אין מקום בטוח למיליון ילדי עזה לפנות אליו. הצדדים לסכסוך מבצעים הפרות חמורות נגד ילדים, הכוללים הרג, הטלת מום, חטיפות, התקפות על בתי ספר ובתי חולים ושלילת גישה הומניטרית - את כל אלה מגנה 'יוניצף'. בעזה, על פי הדיווחים, יותר מ-4,600 ילדים נהרגו, וכמעט 9,000 נפצעו".

אמיר ויסברוד, סמנכ"ל ארגונים בינלאומיים במשרד החוץ,כתב כי "המוטו של 'יוניצף' הוא 'עבור כל ילד' - האם זה לא כולל גם את הילדים הישראלים?". בנוסף, ויסברוד הזכיר כי המלחמה התחילה "ב-7 באוקטובר כשמחבלי חמאס רצחו וחטפו באלימות ילדים מבתיהם".

עוד כתבה באנטישמיות כי "ילדים רבים נעדרים ומאמינים שהם קבורים מתחת להריסות של מבנים ובתים שקרסו, התוצאה הטרגית של השימוש בפצצות באזורים מיושבים. בינתיים, תינוקות שזה עתה נולדו הזקוקים לטיפול מיוחד מתו באחד מבתי החולים בעזה, כאשר הכוח והאספקה הרפואית אזלו, והאלימות נמשכת ללא הבחנה. בבית החולים אל-נאסר בחאן יונס נפגשתי עם חולים ומשפחות עקורים שחיפשו מחסה וביטחון. ילדה בת 16 סיפרה לי ממיטתה בבית החולים שהשכונה שלה הופצצה. היא שרדה אבל הרופאים אומרים שהיא לעולם לא תוכל ללכת שוב".

באשר לכניסת צה"ל לביה"ח שיפא אמרה כי במחלקת היילודים של בית החולים, תינוקות זעירים נאחזים בחיים באינקובטורים, הרופאים דואגים כיצד יוכלו להמשיך את פעולת המכונות ללא דלק. במהלך שהותי בעזה, נפגשתי גם עם צוותי 'יוניצף' שממשיכים לעבוד למען הילדים בתוך הסכנה והחורבן. הם חלקו איתי את הסיפורים קורעי הלב על השפעת המלחמה על ילדיהם, על בני משפחה שנהרגו ועל איך הם נעקרו פעמים רבות.

אנשים רבים, כולל הצוותים שלנו ובני משפחותיהם, חיים במקלטים צפופים עם מעט מאוד מים, מזון או תברואה ראויה - תנאים שעלולים להוביל להתפרצות מחלות. אי אפשר להפריז בסיכון לשחקנים הומניטריים בעזה. יותר מ-100 אנשי אונר"א (סוכנות הסעד של האו"ם לפליטים פלסטינים) נהרגו. 'יוניצף' והשותפים שלנו עושים כל שביכולתינו, כולל הבאת אספקה הומניטרית שנחוצה נואשות. אך הסולר כמעט אזל, מה שגרם לכמה בתי חולים ומרכזי בריאות להפסיק לתפקד, וללא דלק - מתקני התפלה לא יכולים לייצר מי שתייה ולא ניתן לחלק אספקה".

ולסיום כתבה "הפתיחה לסירוגין של מעברי הגבול של עזה למשלוחים של אספקה הומניטרית אינה מספיקה כדי לענות על הצרכים מרקיעי השחקים. וכשהחורף מעבר לפינה, הצורך בדלק עלול להיות חריף עוד יותר. כשיצאתי מעזה היום, הגשם הלם והוסיף לאומללות. אני כאן כדי לעשות כל מה שאני יכול כדי לתמוך בהגנה על ילדים. אני שוב קוראת לכל הצדדים להבטיח שילדים יזכו להגנה ולסיוע, בהתאם לחוק ההומניטרי הבינלאומי. רק הצדדים לסכסוך יכולים באמת לעצור את הזוועה הזו. אני גם קוראת ליישם הפסקת אש הומניטארית מיידית, לשחרר בבטחה את כל הילדים החטופים והעצורים, ולהבטיח שלשחקנים הומניטריים תהיה גישה בטוחה ומתמשכת לנזקקים עם כל מגוון השירותים והאספקה של הצלת חיים".

 

מלחמת חרבות ברזל האו"ם העצרת הכללית של האו"ם

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}