כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון לחטיף פצפוצי קורנפלקס עם קרמל וביגלה בציפוי שוקולד

הילדים בבית? מחפשים משהו טעים שיוכל להיות פינוק לשעת קושי או כקינוח משפחתי שווה? קבלו את המתכון הכל-כך מיוחד וקל להכנה פצפוצי קורנפלקס עם מחית נוגט, קרמל וביגלה המצופים בשוקולד חלק

מתכון לחטיף פצפוצי קורנפלקס עם קרמל וביגלה בציפוי שוקולד
חטיף קורנפלקס עם קרמל וביגלה בציפוי שוקולד צילום: צילום מסך הקמפוס הקולינרי

מתכון לחטיף פצפוצי קורנפלקס עם קרמל וביגלה בציפוי שוקולד / אפרת ליבפרוינד

המצרכים לחטיף פצפוצי קורנפלקס עם קרמל וביגלה בציפוי שוקולד:

לשכבה א':

  • 200 גרם שוקולד חלב או מריר
  • 200 גרם (כ-5 כוסות) קורנפלקס או פצפוצי אורז
  • 200 גרם (קצת פחות מכוס) חמאת בוטנים או מחית נוגט
  • קורט נדיב מלח ים אטלנטי או מלח גס

לשכבה ב':

  • 200 גרם (כוס) סוכר
  • 200 גרם (מיכל פחות 4 כפות) שמנת מתוקה או צמחית
  • קורט מלח ים או מלח גס
  • 1/2 כפית מחית וניל
  • 50 גרם חמאה או שמן קוקוס
  • 80 גרם שוקולד חלב או מריר
  • בייגלה שמיניות

לציפוי:

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 5 כפות שמן

אופן ההכנה לחטיף פצפוצי קורנפלקס עם קרמל וביגלה בציפוי שוקולד:

אופן הכנת חטיף קורנפלקס - הקמפוס הקולינרי
אופן הכנת החטיף. קרדיט: הקמפוס הקולינרי.

הכנת השכבה הראשונה:

  • ממיסים את השוקולד עם חמאת הבוטנים/מחית נוגט והמלח ומערבבים הייטב לאיחוד
  • מערבבים את תערובת השוקולד המומס יחד עם הקורנפלקס עד לאיחוד ומשטחים ברינג מרובע

הכנת השכבה השניה:

  1. ממיסים את הסוכר עד לקבלת נוזל חום, מוסיפים את השמנת, המלח, מחית הוניל והחמאה, וממיסים הייטב תוך ערבוב תמידי
  2. מוסיפים את השוקולד וממיסים תוך ערבוב עד לקבלת שוקולד חלק
  3. מורחים את תערובת השוקולד על שכבת פצפוצי הקורנפלקס ומשטחים הייטב
  4. מסדרים את שמניות הבייגלה זה לצד זה ע"ג השוקולד ומכניסים להקפאה להתייצבות
  5. מחלצים מהרינג וחותכים למלבנים

הכנת הציפוי:

  1. ממיסים את השוקולד עם השמן עד לקבלת שוקולד חלק
  2. טובלים כל חטיף קורנפלקס בשוקולד ומניחים ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפייה
  3. מכניסים להקפאה עד להתייצבות
  4. מוציאים ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון באדיבות: הקמפוס הקולינרי

בימים אלו משמשים מטבחי הקמפוס הקולינרי, למוקד הכנת אלפי מנות אוכל חם ביום לכוחות הביטחון ומתנדבי זק"א בדרום על ידי צוות הקמפוס ובוגרי הקורסים השונים.

מתכון קינוח

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}