מתכון לבורקס במילוי בשר בצורת ספירלה מיוחדת
אוהבים לגוון ולהפתיע? הנה מתכון מצויין לבורקס בצורת ספירלה שונה ומעניינת, תעניק לסעודה יופי וחגיגיות מושלמת
- חני לוין
- כ' תשרי התשפ"ד
בורקס במילוי בשר צילום: אסתי זוהרץ
מתכון לבורקס במילוי בשר בצורת ספירלה מיוחדת / אסתי זוהרץ
המצרכים לבורקס במילוי בשר בצורת ספירלה מיוחדת :
- 500 גרם בשר טחון
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 1 קופסת פטריות קצוצות
- 1 חבילת בצק עלים או בצק פילאס
- מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פפריקה
- 1/4 כפית שום גבישי
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה לבורקס במילוי בשר בצורת ספירלה מיוחדת:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד הזהבה
- מציג את הפטריות ומטגנים עד להזהבה
- לאחר מכן מוציאים את הבצל המטוגן והפטריות מהסיר ומעבירים לכלי אחר ושומרים בצד.
- באותו הסיר שטיגנו את הבצל והפטריות מכניסים את הבשר טחון ומטגנים היטב היטב עד בשר משחים מעט
- מטבלים במלח, כורכום, פפריקה, שום גבישי ופלפל שחור גרוס ומערבבים חיתב.
- לוקחים בצק עלים ומפרשים מעט קמח מרדדים וחותכים לרצועות ארוכות ומעט רחבות
- מניחים מהמילוי על הרצועה ויוצרים סירות קטנות, ומגלגלים לספירלה (ראו לפי התמונה המצורפת)
- אופן הכנת הבורקס. קרדיט: אסתי זוהרץ
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום
- מכניסים לנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות עד להשחמה
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות