פך השמן: מתכוני חנוכה מסורתיים עם טוויסט פיקנטי
מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כינרת, עם שורה של מתכונים מסורתיים לחנוכה - הכוללים טוויסט עכשווי מיוחד • לביבות בננות וקוקוס, לביבות פלפלים קלויים, וסופגנייה במילוי קרם ערמונים ושוקולד לבן • כך תפתיעי את האורחים שלך בחנוכה
- מלי ויס
- י"ח כסלו התשע"ה
לביבות וסופגניות, המזכירות את נס פך השמן, הנם סימני חג החנוכה הבולטים ביותר. מאיר רוזנברג, השף הראשי במלון רימונים גלי כנרת, מעניק מתכונים של מאכלי החג המסורתיים, אך מוסיף להם טוויסט ההופך אותם לעכשוויים ומיוחדים.לביבות בננות וקוקוס -
חומרים ל-15 לביבות:
8 יח' בננות
1.5 כוס קוקוס
4 ביצים
5 כפות סוכר
3 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
קורט קינמון
1 כוס קמח
10 גרם אבקת אפיה
שמן לטיגוןאופן הכנה
1. לפרוס את הבננות לפרוסות.
2. לערבב את כל החומרים יחד וליצור לביבות בעזרת כף.
3.לטגן בשמן חצי עמוק עד לקבלת גוון חום זהוב.
4. בהגשה לפזר אבקת סוכר.
חומרים ל-15 לביבות:
8 יח' בננות
1.5 כוס קוקוס
4 ביצים
5 כפות סוכר
3 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
קורט קינמון
1 כוס קמח
10 גרם אבקת אפיה
שמן לטיגוןאופן הכנה
1. לפרוס את הבננות לפרוסות.
2. לערבב את כל החומרים יחד וליצור לביבות בעזרת כף.
3.לטגן בשמן חצי עמוק עד לקבלת גוון חום זהוב.
4. בהגשה לפזר אבקת סוכר.