מהמטבח הטריפוליטאי
מתכון לבאזין – בצק מבושל עם רוטב עגבניות ובשר
'באזין' זהו תבשיל בשר ברוטב עגבניות המוגש על כדור בצק מבושל, מגיע מהמטבח הטריפוליטאי ומעניק מנה בשרית משביעה ומלאת טעם
- נועם זיגדון
- י"ז תשרי התשפ"ד
- 1 תגובות
באזין צילום: נועם זיגדון
מתכון לבאזין – בצק מבושל עם רוטב עגבניות ובשר / נועם זיגדון
המצרכים לבאזין – בצק מבושל עם רוטב עגבניות ובשר
כוס מדידה חד פעמית חמה
על כל כוס קמח כוס וחצי מים
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 8 כוסות מים
- 1 כף מלח
- 1/4 כוס שמן (חד"פ חמה )
לתבשיל בשר ברוטב עגבניות:
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה
- 3 כפות רסק עגבניות
- בשר חתוך לקוביות בנוניות
- 1 כף תבלין בזאר
- מרק עוף
- מלח
- מים
- שמן
- 2 כפות קמח מעורבבים עם 1/2 כוס מים
אופן ההכנה לבאזין – בצק מבושל עם רוטב עגבניות ובשר:
הכנת הבצק:
- מחממים את המים על האש עד לרתיחה ומוסיפים את המלח והשמן
- מערבבים הייטב ומוסיפים את הקמח, תוך כדי בישול על אש גבוהה במשך כחמש דקות
- מורידים מהאש ומתחילים לערבב הייטב בעזרת מקל או במיקסר עד לקבלת בצק חלק וללא גושים
הכנת תבשיל הבשר:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה ומערבבים הייטב
- מוסיפים את רסק העגבניות ו1 כוס מים ומערבבים הייטב לאיחוד
- מוסיפים את הבשר ומפזרים תבלין בזאר ( אפשר כל תבלין לקציצות )
- מבשלים על אש גבוהה במשך כעשר דקות עד לרתיחה
- מוסיפים מים עד לחצי מגובה הסיר ומביאים שוב לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשלוש שעות עד שהבשר מתרכך
- לוקחים 2 כפות קמח וחצי כוס מים, מערבבים אותם הייטב ושופכים לתוך הרוטב לקבלת הסמכה
- מערבבים הייטב את תבשיל הבשר ומבשלים כ5 דקות נוספות
- מורידים מהאש, מניחים כדור בצק מבושל על צלחת הגשה כאשר יוצרים גומה בתוך הבצק ובתוכה שופכים את תבשיל הבשר כשהוא נשפך גם לצדדים ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות