מתכון לעוגת שכבות שיש עם קצפת וגנאש שוקולד
קינוח מושלם: מתכון נהדר לעוגה חגיגית ומרשימה, פשוטה להכנה אך טעימה במיוחד ומלאה בטעמים, שכבות של עוגת שיש הממולאות בקצפת וניל ומצופה בגנאש שוקולדי הנותן את הטעם המושלם לעוגה מוצלחת
- חני לוין
- ט"ז תשרי התשפ"ד
עוגת שכבות שיש עם קצפת וגנאש צילום: אסתי זוהרץ
מתכון לעוגת שכבות שיש עם קצפת וגנאש שוקולד / אסתי זוהרץ
המצרכים לעוגת שכבות שיש עם קצפת וגנאש שוקולד:
לעוגת שיש:
- 3 ביצים מופרדות L
- 1 כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כפית גרידת תפוז/לימון
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כף פודינג וניל
- 1 כף שוקולית
- 1 כפית קקאו
להרטבת העוגה:
- 1/4 כוס סילאן
- 1/4 כוס מים רותחים
- 1/4 כפית נס קפה
לקצפת:
- 250 מיל קצפת פרווה/חלבית
- 3 כפות פודינג וניל
- 1 כף סוכר
לגנאש שוקולד:
- 125 מיל קצפת צמחית/חלבית
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה לעוגת שכבות שיש עם קצפת וגנאש שוקולד:
הכנת העוגה:
- מפרידים את הביצים
- בקערה אחת מכניסים את החלבונים ומתחילים להקציף עד לקבלת קצף תפוח, מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר + 1 סוכר וניל ומקציפים עד לקבלת קצף יציב
- לאחר הקצפה מוסיפים חצי כוס שמן, 3 חלמונים, חצי כוס מיץ תפוזים, מעט גרידת תפוז או לימון ומערבבים באיטיות לאיחוד
- מוסיפים את קמח לסירוגין תוך ערבוב בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים גם את אבקת האפיה ופודינג וניל ומערבבים בתנועות עטיפה עד לקבלת בלילה אחידה
- מעבירים 1/4 מהבלילה לקערה נפרדת ומוסיפים לה כף שוקולית וכפית קקאו ומערבבים באיטיות לאיחוד.
- משמנים 2 תבנית אינגליש קייק ויוצקים מהבלילה הלבנה חצי כמות בכל תבנית
- מעל הבלילה הלבנה שופכים את הבלילה החומה, חצי כמות בכל תבנית ובעזרת קיסם יוצרים צורות של שיש.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ 35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה הייטב
- חותכים את העוגה ל- 3 חלקים שווים
- בקערה מערבבים את כל מצרכי סירופ הסילאן עד לקבלת סירופ חלק ומניחים בצד
- בקערה נוספת מקציפים את כל מצרכי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה
אופן ההרכבה:
- מניחים חתיכה ראשונה של עוגה בתבנית ומטפטפים מעט מסירופ הסילאן עליה
- ממלאים בקצפת בין השכבות (סהכ 3 שכבות ) ומעל השכבה האחרונה עוד מעט קצפת
הכנת הגנאש:
- ממיסים את הקצפת הצמחית והשוקולד ומערבבים הייטב לאיחוד
- שופכים את גנאש השוקולד על העוגה ושומרים בקירור עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות