כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
מה לעשות

זינוק של 80 אחוזים במספר החולים הקשים בקורונה

בימים האחרונים נרשמת עלייה מדאיגה של 80 אחוזים במספר החולים הקשים בקורונה • פרופ' נדב דוידוביץ', מנהל בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת בן גוריון, מעדכן בפרטים

זינוק של 80 אחוזים במספר החולים הקשים בקורונה
מחלקת קורונה בזיו צילום: דוד כהן, פלאש 90

הקורונה לא עזבה אותנו, ונרשמה עלייה של כשמונים אחוזים בתחלואה הקשה מהמגפה. סביב ידיעה זו, שוחחה ענת דוידוב ברדיו 103fm עם פרופ' נדב דוידוביץ', מנהל בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת בן גוריון וראש תחום מדיניות בריאות במרכז טאוב, אשר התייחס למספרים והמליץ לציבור הרחב להתחסן.

"הקורונה היא חלק ממה שקוראים היום הנורמלי החדש, כולנו נתקלנו בה כבר, אם זה באופן טבעי ואם זה בחיסון", הבהיר פרופ' דוידוביץ' בפתח השיחה.

"אנחנו כרגע יכולים לדעת בעיקר על פי החולים הקשים, היום אין ניתור מסודר כמו שהיה בעבר, וראינו עלייה של כשמונים אחוזים בחולים הקשים. כל אותם דברים שאנחנו מכירים מבחינת הנשימה, מבחינת האשפוז, מעבר לטיפול נמרץ. כרגע מדובר על כ־63 של חולים קשים כאשר כמו שאמרתי זו עלייה של כשמונים אחוזים אבל זה עדיין מספרים שזה לא עושה השפעה אדירה על מערכת הבריאות".

עוד הסביר כי "אנשים אם הם מרגישים לא טוב לא ללכת לעבודה, לא לשלוח ילדים. יש חום, כאבי גרון חזקים, שיעול, תסמינים של מחלות נשימתיות. הרבה אנשים יש להם בבית את בדיקות הקורונה, חלקם עושים. אם אדם לא מרגיש טוב בסה"כ הסימנים הם סימנים רגילים. הזנים עכשיו הם זנים שעברו מוטציות אבל עדיין דומים למשפחת האומיקרון. החיסון שנמצא ומגיע, יגיעו עכשיו 200 אלף מנות חיסון, הוא חלק מההכנה לחורף, אפשר לקחת את החיסון הזה יחד עם החיסון של השפעת".

באשר לשילוב בין החיסונים של מודרנה ופייזר, הדגיש: "אין שום בעיה לקחת את חיסון המודרנה, החיסון הזה די דומה לפייזר. מבחינת היעילות של זה הם דיי זהים. גם במחלות אחרות כמו צהבת A, B. גם אפילו בעבר היו מצבים שאנשים לקחו את אחד הבוסטרים של מודרנה או שהתחילו חיסוני מודרנה בארה"ב והגיעו לארץ ולקחו פייזר, החיסונים האלה יכולים לשמש אחד במקום השני. הדבר הזה נבדק גם מעבדתית וגם מבחינת אנשים שהתחסנו במנות השונות ואיך זה הגן עליהם".

"ההגנה מצוינת מפני מחלה קשה, לא מונעת לגמרי מפני תחלואה. היא כן כמו חיסון השפעת, מומלצת לכולם. לזכור שחיסון זה לא רק מה שיש, כל הדברים של היגיינה שלמדנו וגם ארגון הבריאות העולמי, נחתמה אמנה על כל הנושא של איך לשתף מידע יותר טוב בנושא הקורונה, שיהיו יותר חיסונים בכל העולם. הסיכון ללונג קוביד יותר גדול בטבעי", טען.

לסיום, התייחס להתנהלות משרד הבריאות נוכח העלייה בתחלואה. "משרד הבריאות כבר נתן הנחיות. ההבדל מהתקופה שהיינו בה לפני שנתיים שלוש, המצב הוא כבר לא כזה. רובנו נתקלנו, היא עדיין יכולה להרוג, מתו בשבוע האחרון שישה אנשים, זה בוודאי דבר שכדאי למנוע אותו אם אפשר להתחסן. אם אדם נמצא בסיכון והוא הולך למקומות הומי אדם אז כן אפשר לשים מסכה אבל לא עושים את זה בצורה של חקיקה. הדבר האחרון, לצערנו יש הרבה לקחים מהקורונה ואנחנו לא מיישמים הרבה מהם, גם בנושא של התחסנות בכלל. ללכת להתחסן, זה דבר חשוב מאוד".

קורונה רדיו 103FM

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 6 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}