סופגניות: כמה קלוריות התענוג הזה עולה לנו?
מהו ערכן הקלורי של סופגניה? והאם ניתן לצמצם משמעותית את כמות הקלוריות על ידי אפייה?
hf
ערכן הקלורי של הלביבות והסופגניות:
לביבת תפוחי אדמה: 150 – 200 קלוריות
סופגניה עם מלית של ריבה: 400 קלוריות.
סופגניה עם תוספות נוספות כגון: שוקולד+ריבת חלב+קצפת – כ-550 קלוריות ויותר.
בכדי להנות ממטעמי החג אך גם לשמור על המשקל - להלן כמה טיפים:
- ניתן לצמצם בחצי את כמות הקלוריות על ידי הכנת הלביבות והסופגניות באמצעות אפייה.
- לביבה שווה ל-2 פרוסות לחם (ניתן בארוחה המכילה לביבה להשמיט את הפחמימות האחרות).
- בכדי לקצץ במספר הקלוריות, אכול רבע או חצי סופגניה.
- טיגון (הלביבות או הסופגניות) בשמן עמוק עדיף על פני טיגון רגיל (במחבת) משום שהטיגון בשמן עמוק גורם לספיגת שמן קטנה יותר לעומת הטיגון הרגיל.
-בזמן הטיגון של הלביבות/ הסופגניות. השמן חייב להיות מספיק חם. שמן שאינו חם מספיק, נספג בכמות גדולה יותר.
- לאחר הטיגון של הלביבות או הסופגניות , מומלץ לספוג את שאריות השמן בנייר סופג ולהפחית בכך את כמות הקלוריות.
הטיפים באדיבות מריאנה אורבך, דיאטנית בכירה בשירותי בריאות כללית
לביבת תפוחי אדמה: 150 – 200 קלוריות
סופגניה עם מלית של ריבה: 400 קלוריות.
סופגניה עם תוספות נוספות כגון: שוקולד+ריבת חלב+קצפת – כ-550 קלוריות ויותר.
בכדי להנות ממטעמי החג אך גם לשמור על המשקל - להלן כמה טיפים:
- ניתן לצמצם בחצי את כמות הקלוריות על ידי הכנת הלביבות והסופגניות באמצעות אפייה.
- לביבה שווה ל-2 פרוסות לחם (ניתן בארוחה המכילה לביבה להשמיט את הפחמימות האחרות).
- בכדי לקצץ במספר הקלוריות, אכול רבע או חצי סופגניה.
- טיגון (הלביבות או הסופגניות) בשמן עמוק עדיף על פני טיגון רגיל (במחבת) משום שהטיגון בשמן עמוק גורם לספיגת שמן קטנה יותר לעומת הטיגון הרגיל.
-בזמן הטיגון של הלביבות/ הסופגניות. השמן חייב להיות מספיק חם. שמן שאינו חם מספיק, נספג בכמות גדולה יותר.
- לאחר הטיגון של הלביבות או הסופגניות , מומלץ לספוג את שאריות השמן בנייר סופג ולהפחית בכך את כמות הקלוריות.
הטיפים באדיבות מריאנה אורבך, דיאטנית בכירה בשירותי בריאות כללית