כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון לעוגת טחינה חגיגית של השפית מורן פינטו

לקראת החג ביקשנו מהשפית מורן פינטו את המתכון המנצח שלה לעוגת טחינה חגיגית וקלה להכנה

מתכון לעוגת טחינה חגיגית של השפית מורן פינטו
עוגת טחינה צילום: מורן פינטו

החברה הוותיקה והאהובה, טעמן, ביצעה לאחרונה מהלך שובר שוק כאשר רכשה את מפעל "הנסיך", מפעל הטחינה מהגדולים ביותר במזרח התיכון. המפעל, אשר עומד בסטנדרטים הקשיחים ביותר ומתהדר באוטומציה מלאה, משמש שחקן משמעותי בייצור ובייצוא טחינה כבר 30 שנה. הטחינה הגלילית המשובחת המיוצרת במפעל, עשויה מרכיב אחד בלבד – שומשום מזן משובח במיוחד שעובר ניפוי מדוקדק, קלייה איטית וטחינה באבני ריחיים. כל אלה תורמים לטעמה ואיכותה של הטחינה.

את טחינת טעמן, המתווספת ליותר מחמש מאות מוצרי מזון איכותיים בקטגוריות שונו ומגוונות מבית טעמן, ניתן למצוא בחנויות בכל רחבי הארץ. גם היא, כמו שאר מוצרי טעמן, מיוצרת בסטנדרטים המחמירים ביותר ותוך הקפדה על כשרות ברמה הגבוהה ביותר.

לקראת החג ביקשנו מהשפית מורן פינטו את המתכון המנצח שלה לעוגת טחינה חגיגית וקלה להכנה.

המצרכים:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 אבקת אפיה של טעמן
    1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן טעמן
    2 כפות פודינג וניל
  • 4 ביצים שלמות
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 3/4 כוס טחינה גולמית של טעמן

ההכנה:

מחממים תנור מראש ל- 180-200 מעלות, תלוי בתנור שלכם.
בקערה מניחים קמח, אבקת אפיה, סוכר, שמן ופודינג. טורפים מעט במטרפה ידנית.

מוסיפים ביצים שלמות ומערבבת עוד מעט.

מוסיפים מיץ תפוזים – טורפים עד לקבלת בלילה קלילה.

מוסיפים את הטחינה, טורפים עד לאיחוד.

מעבירים את הבלילה אל תבנית משומנת היטב. מכניסים אל התנור החם. אופים במשך 45 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.

מפזרים מלמעלה סירופ מייפל ונהנים.

 

צרכנות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}