מתכון לצלי בשר עם בצל וערמונים
לקראת יום הכיפורים: מתכון משובח לבשר ברוטב צלי המתבשל עם בצלים קצוצים וערמונים שמעניקים את הטעם המיוחד למנה עסיסית ומושלמת
- חני לוין
- ח' תשרי התשפ"ד
בשר ברוטב צלי צילום: freepik
מתכון לצלי בשר עם בצל וערמונים / אסתי זוהרץ
המצרכים לצלי בשר עם בצל וערמונים:
- נתח של בשר כתף מספר 5 (קילו וחצי)
- 3 שקיות ערמונים בוואקום
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 1 כף אבקת רוטב צלי
- מעט מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כף סילאן או דבש
- מעט צ'ילי גרוס
אופן ההכנה לצלי בשר עם בצל וערמונים:
- אופן שליקת הבשר: מניחים בסיר גבוה את נתח הבשר, מכסים במים, ומניחים על האש, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש מבשלים במשך שעתיים וחצי עד שלוש שעות
- מסננים את הבשר מהנוזלים ומניחים אותו במקרר למשך הלילה / למספר שעות להתקררות מוחלטת, כך ניתן לפרוס את הבשר לפרוסות יפות מבלי שהבשר יתפורר.
- למחרת או לאחר מספר שעות במקרר פורסים את הבשר ומניחים בצד.
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה נאה
- מוסיפים את הסילאן או דבש, כורכום, פלפל שחור, צ'ילי גרוס, אבקת רוטב לצלי ומלח.
- מערבבים את כל התבלינים עם הבצל ומוסיפים את הערמונים
- מוסיפים כ 1עד 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה, מבשלים מספר דקות עד שמסמיך מעט.
- לאח"מ מסדרים את פרוסות הבשר בתוך הרוטב. אם חסר עוד קצת מים מוסיפים מעט. צריך להיות שלוש רבעי גובה מים מעל הבשר.
- מכסים חלקית את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד בינונית בערך 25 -35 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט. ומידי פעם שופכים מהרוטב על הבשר בעזרת כף.
- מגישים עם אורז לבן ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות