מתכון לעניבות מטוגנות בציפוי דבש
מחפשים קינוח מתוק וחמוד שיעניק טעם נוסף לשולחן החג, מתכון לעניבות מטוגנות בציפוי סירופ מתוק ומבריק, בהגשה עם גרעיני רימון תקבלו קינוח מרשים במיוחד
- חני לוין
- כ"ח אלול התשפ"ג
מתכון לעניבות מטוגנות בציפוי דבש / אסתי זוהרץ
המצרכים לעניבות מטוגנות בציפוי דבש:
כוס מדידה: ח"פ לשתייה חמה
לבצק:
- 1 נטורינה / מרגרינה
- 1.5 כוסות מים רותחים
- 1/4 כפית מלח
- 6 עד 7 כוסות קמח (לפי הצורך)
לסירופ:
- 3 כוסות סוכר
- 3'שקיות סוכר וניל
- 2 כוסות מים
- 1/4 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה לעניבות מטוגנות בציפוי דבש:
- ממיסים את הנטורינה, המים והמלח על האש ומכבים את הגז
- בקערה מכניסים תערובת הנטורינה עם המלח והמים שהמסנו ומוסיפים את הקמח בהדרגה תוך ערבוב תמידי עד לקבלת בצק נוח לרידוד (מוסיפים לאט לאט ואם הבצק נוח אין טעם להוסיף עוד)
- מחלקים את הבצק ל 4 חלקים
- מרדדים כל חתיכת בצק על גבי נייר אפיה לעלה דק וקורצים עיגולים קטנים
- צובטים את הבצק היטב משני צידי העיגול ויוצרים צורת עניבה (רצוי לצבוט היטב על מנת שלא יפתח בטיגון)
- מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים את העניבות עד להשחמה
הכנת הסירופ:
- בסיר, מכניסים את כל מצרכי הסירופ ומבשלים במשך 15 דקות על אש גבוהה עד שמתקבל סירופ סמיך.
- טובלים את העניבות המטוגנות ברוטב ומניחים לייבוש
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות