מתכון לפרגיות במילוי פיסטוק, פטריות וקשיו ברוטב מתקתק
לכל חובבי האוכל המתוק: המתכון הזה בשבילכם, פרגיות הממולאות בתערובת של פיסטוקים, קשיו, פטריות ובצל סגול. מתובלות ברוטב מתקתק מנצח שפשוט לא תפסיקו לזלול
פרגיות במילוי פיסטוק, פטריות וקשיו ברוטב מתקתק צילום: ענת והבה
מתכון לפרגיות במילוי פיסטוק, פטריות וקשיו ברוטב מתקתק / ענת והבה
המצרכים לפרגיות במילוי פיסטוק, פטריות וקשיו ברוטב מתקתק:
מלית:
- כ 15 פרגיות
- 200 גרם פיסטוק טבעי ללא קליפה
- 200 גרם קשיו טבעי
- 2 בצל סגול קצוץ
- 6 כפות שמן זית
- 1.5 סלסלת פטריות קצוצות
- 2 כפות רוטב טריאקי
- 2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק
- 2 בטטה קלופות ופרוסות דק
לרוטב:
- 1/4 כוס רוטב טריאקי
- 1/4 כוס צ'ילי מתוק
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 4 כפות סילאן טבעי
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- 2 כפות גדושות פפריקה מרוקאית
- 2 כפות שמן שומשום (אופציונלי)
- 1 כף סוכר חום
אופן ההכנה לפרגיות במילוי פיסטוק, פטריות וקשיו ברוטב מתקתק:
הכנת המלית:
- מכניסים את הפיסטוק והקשיו למעבד מזון וטוחנים הייטב עד לקבלת מרקם גרוס ולא טחון מידי
- מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים עד לשקיפות
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ3 דקות תוך ערבוב תמידי, מוסיפים גם את הקשיו והפיסטוק הטחונים ומערבבים הייטב במשך 2 דקות תוך ערבוב תמידי (חשוב להקפיד לערבב הייטב כיוון שהפיצוחים עלולים להידבק לתחתית המחבת)
- מכבים את האש ומוסיפים עוד 3 כפות שמן זית ו - 2 כפות רוטב טריאקי, מערבבים שוב הייטב ומניחים בצד לצינון מוחלט.
- מנקים הייטב את הפרגיות, ממלאים כל אחת במילוי ומגלגלים אותן לצורת רולדה קטנה
- בתחתית תבנית תנור מניחים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה
הכנת הרוטב:
- בקערה, מכניסים את כל מצרכי הרוטב ומערבבים הייטב לאיחוד ולקבלת רוטב חלק
- טובלים כל פרגית ממולאת ברוטב ומניחים בתבנית על פרוסות תפוחי האדמה והבטטה.
- את הרוטב שנותר שופכים על כל הפרגיות ומכסים בנייר כסף
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך כשעה
- לאחר שעה של אפייה מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת כף שופכים מהרוטב על הפרגיות
- מכניסים את התבנית שוב לתנור החם לאפייה נוספת במשך 15 דקות ללא כיסוי עד להשחמה יפה
- מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת כף לוקחים שוב מהרוטב ושופכים על הפרגיות לקבלת פרגית עסיסית.
- מגישים בפיזור של פטרוזיליה קצוצה עם כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: ענת והבה קייטרינג וקינוחי בוטיק
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות