מתכון לחלה מתוקה עם דבש וקממבר אפוי
מתכון נהדר לחלה מתוקה הנאפית בתנור יחד עם קממבר ודבש המעניקים את הטעם המיוחד לחלה חגיגית ומיוחדת
- נועם זיגדון
- כ"ד אלול התשפ"ג
חלה מתוקה עם דבש וקממבר צילום: נועם זיגדון
מתכון לחלה מתוקה עם דבש וקממבר אפוי / נועם זיגדון
המצרכים לחלה מתוקה עם דבש וקממבר אפוי:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח חלה
- 3 כפות סוכר
- 3 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים L
- 1/2 כוס שמן
- 1/4 כוס דבש
- 2 כוסות מים חמימים
- 1 כף מלח
לציפוי:
- ביצה טרופה עם טיפה סילאן
לקממבר:
- 1 קממבר
- ¼ כפית אבקת שום
- מעט פלפל שחור
- 2 כפות דבש
- 3 עלי טימין
- מעט שמן זית
אופן ההכנה לחלה מתוקה עם דבש וקממבר אפוי:
- בקערת המיקסר מכניסים את השמרים עם הסוכר, חצי כוס מים חמימים וכף קמח ומערבבים הייטב
- להוסיף את יתרת הקמח והמרכיבים ומתחילים ללוש במשך 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד
- מכסים את הבצק בניילון ומגבת ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה
- מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים
- מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה ומניחים 6 רצועות אחד ליד השני
- כל 2 רצועות מעבירים לצד השני מעל הרצועות להצמיד ושוב להעביר מצד שמאל לימין 2 רצועות
- מעגלים את הצמה שנוצרה לצורת טבעת גדולה במהדקים את הקצוות זה לזה
- במרכז החלה מניחים רינג עגול משומן, במרכז הרינג מניחים את הקממבר וחורצים עליה חריצים לאורך ולרוחב.
- מפזרים על הקממבר אבקת שום, פלפל שחור, 2 כפות דבש, מעט עלי טימין ומעט שמן זית.
- אופן קליעת החלה. קרדיט: נועם זיגדוןאופן קליעת החלה - נועם זיגדון
- מניחים הכל בצד להתפחה שוב במשך כחצי שעה
- מברישים את החלה בביצה עם הסילאן ומפזרים מעט מלח גס
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-30 דקות עד להזהבה
- מוציאים מהתנור ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות