כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

טעם חדש: מתכון לדג סלמון בדבש ומקלות שקדים

מתכון חדש ונהדר לדגי סלמון לכבוד שבת קודש, מתכון המשלב בתוכו דבש, תפוזים וסויה המתובלים בג'ינג'ר וסוכר ונאפים בתנור יחד עם מקלות שקדים הנותנים את הטעם המושלם לדגים חגיגיים ומיוחדים

טעם חדש: מתכון לדג סלמון בדבש ומקלות שקדים
דג סלמון בדבש ומקלות שקדים צילום: נועם זיגדון

מתכון לדג סלמון בדבש ומקלות שקדים / נועם זיגדון

המצרכים לדג סלמון בדבש ומקלות שקדים:

  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף סוכר חום / סילאן
  • 1 כפית ג’ינג’ר מגורר
  •  גרידת תפוז מחצי תפוז
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1 כף רוטב סויה
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • שקדים גרוסים בצורת מקלות

אופן ההכנה לדג סלמון בדבש ומקלות שקדים:

  1. משרים את הדג עם מעט מיץ לימון במשך כרבע שעה, שוטפים הייטב ומסננים
  2. בקערה מערבבים הייטב את כל המצרכים מלבד השקדים
  3. מסדרים את הדגים בתבנית ויוצקים עליהם את הרוטב
  4. מפזרים את השקדים מעל הדג
  5. ומכניסים לקירור למשך שעה לספיגת טעמים
  6. לאח"מ מוציאים את הדגים מהמקרר ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כרבע שעה
  7. מוציאים מהתנור ומגישים לצד שעועית ירוקה ופרוסות לימון

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון דגים דג סלמון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}