מתכון לרולדה חלבית בזילוף ריבת חלב
אוהבים רולדות? קבלו מתכון מעולה לרולדה חלבית מושלמת, במילוי ובציפוי של קרם וניל וריבת חלב, מתאימה כהגשה לאורחים מפתיעים
- חני לוין
- כ"א אלול התשפ"ג
רולדה חלבית בזילוף ריבת חלב צילום: אסתי זוהרץ
מתכון לרולדה חלבית בזילוף ריבת חלב / אסתי זוהרץ
המצרכים לרולדה חלבית בזילוף ריבת חלב:
לרולדה:
- 4 ביצים L מופרדות
- 2 כפות שמן
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 5 כפות סוכר
- 6 כפות גדושות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
לקישוט:
- ריבת חלב איכותית
לקצפת:
- 500 מיל שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כוס חלב
אופן ההכנה לרולדה חלבית בזילוף ריבת חלב:
הכנת הרולדה:
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים בהדרגה את החלמונים, השמן ומיץ תפוזים ממשיכים ומערבבים באיטיות עד לאיחוד
- מוסיפים בהדרגה גם את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים בעדינות בתנועות עטיפה לתערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך כ- 10 דקות (אפיה פס עליון ותחתון)
- מוציאים מהתנור ומגלגלים את הרולדה כשהיא חמה יחד עם נייר האפייה (לקבלת צורה)
- מניחים בצד את הרולדה המגולגלת וממתינים לצינון מלא.
הכנת הקצפת:
- מקציפים היטב את כל מצרכי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה
- ממלאים את הרולדה בקצפת מזלפים עליה ריבת חלב ומגלגלים
- מצפים את הרולדה בקצפת ושומרים בצד 3 כפות לקישוט
הכנת הקישוט:
- מערבבים 3 כפות קצפת ששמרנו בצד עם 3 כפיות ריבת חלב עד לאיחוד
- מכניסים לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים כיד הדמיון
- מכניסים לקירור עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות