כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

קדירת בקר ופירות יבשים בניחוח ירקות שורש

מתחשק לך לחמם את הבית בניחוחות של אוכל ביתי לקראת החורף? קבלי 2 מתכונים שיוכלו לשרת אותך ביום סגריר

קדירת בקר ופירות יבשים בניחוח ירקות שורש
hfgh

6 מנות

לכל מי שרוצה להשקיע לפני, להפתיע בזמן ולא לעבוד כמעט בזמן הארוחה. חימום והגשה רק משביח את המנה.

מרכיבים:
1 1/2 ק"ג בשר בקר לצלי חתוך לקוביות בגודל 2*2 ס"מ
½ 1 כוסות יין אדום יבש
2 עלי דפנה
1 בצל חתוך לקוביות
¼ כוס שמן
2 כפות חומץ בן יין אדום
¼ כוס רסק עגבניות (100 גרם/קופסא קטנה של רסק עגבניות)
1 ליטר ציר ירקות שורש (מבשלים 4 כפות מרק תיבול ירקות שורש של אסם עם 1 ליטר מים רותחים כ-5 דקות)
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס משמשים יבשים
1/2 כוס חמוציות
פלפל שחור גרוס

ההכנה:
1.בקערה גדולה מערבבים יחד את הבשר עם היין, עלי הדפנה והבצל, מכסים ומצננים במקרר לשעתיים לפחות ועד לילה.

2.למחרת, מסננים את הבצל והבשר מהנוזלים ושומרים את המרינדה בצד.

3.מחממים בסיר 2 כפות שמן, מוסיפים חצי מכמות הבשר והבצל וצולים על להבה גבוהה כ-5 דקות, עד שמזהיבים לגמרי. מוציאים מהסיר, מוסיפים עוד שמן וחוזרים על התהליך עם כמות הבשר והבצל שנותרה. לסיום, מחזירים לסיר את הכל יחד.

4.מוסיפים לסיר הבשר את החומץ ואת נוזלי המרינדה ששמרנו. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את ציר ירקות השורש והפירות היבשים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מכסים את הסיר כמעט לגמרי וממשיכים לבשל כ-½ 2 –2 שעות, או עד שהבשר רך לגמרי. מתבלים בפלפל לפי מידת הצורך. מגישים חם. מומלץ להגיש עם אורז מתובל.



מרק תיבול ירקות שורש
מרק ירקות כתומים וערמונים
8 מנות

המרכיבים:
2 כפות שמן
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
200 גרם ערמונים מבושלים באריזת ואקום, חתוכים לפרוסות (לשמור מעט לסוף המתכון לקישוט)
2 תפוחים חתוכים לקוביות
1 מקל קינמון או 1/4 כפית קינמון טחון
2 כפות סוכר חום
1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1/2 ק"ג בטטה חתוכה לקוביות
4 כפות גדושות מרק תיבול ירקות שורש של אסם
1/4 כוס שמנת לבישול
פלפל שחור טחון

ההכנה:
1. בסיר בינוני מחממים את השמן ומטגנים את הבצל כשתי דקות עד להזהבה.

2. מוסיפים את הערמונים, התפוחים, מקל הקינמון והסוכר החום ומטגנים כדקה נוספת.

3. מוסיפים את הדלעת, תפוחי האדמה, הגזר והבטטה וממשיכים לטגן כדקה נוספת על להבה גבוהה.

4. מוסיפים את השמנת ומערבבים. מוסיפים מים רגילים לתוך הסיר כך שיכסו את הכול ומעט מעל ומביאים לרתיחה.

5. מוסיפים מרק תיבול ירקות שורש וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-40 דקות, או עד שכל הירקות מתרככים.

6. מסירים מהלהבה, מוציאים את מקל הקינמון ובעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון טוחנים את המרק לקבלת קרם חלק. מתבלים בפלפל שחור.

7. יוצקים את המרק החם לקעריות אישיות, מקשטים בפרוסות ערמונים ומגישים.


חורף שף אוכל מרקים לובי נשי

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}