קדירת בקר ופירות יבשים בניחוח ירקות שורש
מתחשק לך לחמם את הבית בניחוחות של אוכל ביתי לקראת החורף? קבלי 2 מתכונים שיוכלו לשרת אותך ביום סגריר
- הילה פלח
- ב' כסלו התשע"ה
hfgh
6 מנות
לכל מי שרוצה להשקיע לפני, להפתיע בזמן ולא לעבוד כמעט בזמן הארוחה. חימום והגשה רק משביח את המנה.מרכיבים:
1 1/2 ק"ג בשר בקר לצלי חתוך לקוביות בגודל 2*2 ס"מ
½ 1 כוסות יין אדום יבש
2 עלי דפנה
1 בצל חתוך לקוביות
¼ כוס שמן
2 כפות חומץ בן יין אדום
¼ כוס רסק עגבניות (100 גרם/קופסא קטנה של רסק עגבניות)
1 ליטר ציר ירקות שורש (מבשלים 4 כפות מרק תיבול ירקות שורש של אסם עם 1 ליטר מים רותחים כ-5 דקות)
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס משמשים יבשים
1/2 כוס חמוציות
פלפל שחור גרוס
ההכנה:
1.בקערה גדולה מערבבים יחד את הבשר עם היין, עלי הדפנה והבצל, מכסים ומצננים במקרר לשעתיים לפחות ועד לילה.
2.למחרת, מסננים את הבצל והבשר מהנוזלים ושומרים את המרינדה בצד.
3.מחממים בסיר 2 כפות שמן, מוסיפים חצי מכמות הבשר והבצל וצולים על להבה גבוהה כ-5 דקות, עד שמזהיבים לגמרי. מוציאים מהסיר, מוסיפים עוד שמן וחוזרים על התהליך עם כמות הבשר והבצל שנותרה. לסיום, מחזירים לסיר את הכל יחד.
4.מוסיפים לסיר הבשר את החומץ ואת נוזלי המרינדה ששמרנו. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את ציר ירקות השורש והפירות היבשים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מכסים את הסיר כמעט לגמרי וממשיכים לבשל כ-½ 2 –2 שעות, או עד שהבשר רך לגמרי. מתבלים בפלפל לפי מידת הצורך. מגישים חם. מומלץ להגיש עם אורז מתובל.
לכל מי שרוצה להשקיע לפני, להפתיע בזמן ולא לעבוד כמעט בזמן הארוחה. חימום והגשה רק משביח את המנה.מרכיבים:
1 1/2 ק"ג בשר בקר לצלי חתוך לקוביות בגודל 2*2 ס"מ
½ 1 כוסות יין אדום יבש
2 עלי דפנה
1 בצל חתוך לקוביות
¼ כוס שמן
2 כפות חומץ בן יין אדום
¼ כוס רסק עגבניות (100 גרם/קופסא קטנה של רסק עגבניות)
1 ליטר ציר ירקות שורש (מבשלים 4 כפות מרק תיבול ירקות שורש של אסם עם 1 ליטר מים רותחים כ-5 דקות)
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס משמשים יבשים
1/2 כוס חמוציות
פלפל שחור גרוס
ההכנה:
1.בקערה גדולה מערבבים יחד את הבשר עם היין, עלי הדפנה והבצל, מכסים ומצננים במקרר לשעתיים לפחות ועד לילה.
2.למחרת, מסננים את הבצל והבשר מהנוזלים ושומרים את המרינדה בצד.
3.מחממים בסיר 2 כפות שמן, מוסיפים חצי מכמות הבשר והבצל וצולים על להבה גבוהה כ-5 דקות, עד שמזהיבים לגמרי. מוציאים מהסיר, מוסיפים עוד שמן וחוזרים על התהליך עם כמות הבשר והבצל שנותרה. לסיום, מחזירים לסיר את הכל יחד.
4.מוסיפים לסיר הבשר את החומץ ואת נוזלי המרינדה ששמרנו. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את ציר ירקות השורש והפירות היבשים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מכסים את הסיר כמעט לגמרי וממשיכים לבשל כ-½ 2 –2 שעות, או עד שהבשר רך לגמרי. מתבלים בפלפל לפי מידת הצורך. מגישים חם. מומלץ להגיש עם אורז מתובל.