מעולה לארוחת צהריים
מתכון לקציצות עוף רכות ברוטב משגע
מתכון לקציצות עוף רכות במיוחד שהילדים לא יפסיקו לזלול, מתאימות כארוחת צהרים לצד אורז, קוסקוס או כל מה שאוהבים
- חני לוין
- כ"ט אב התשפ"ג
קציצות עוף רכות ברוטב משגע צילום: נועם זיגדון
מתכון לקציצות עוף רכות ברוטב משגע
המצרכים לקציצות עוף רכות ברוטב משגע:
לקציצות:
- 1 קילו חזה עוף טחון
- 3 כפות פירורי לחם מתובלים
- 1 ביצה L
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 בצל גדול מגורד בפומפיה וסחוט
- 3 שיני שום כתושות
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- ½ צרור כוסברה קצוצה
- 4 עלי כרפס קצוצים בלי הגבעולים
- ½ כף תבלין לשווארמה או לקציצות
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כף פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כורכום
לרוטב:
- 1 בצל גדול פרוס לרצועות
- 2 גמבות אדומות פרוסות
- 1 קופסא פיטריות חתוכות
- 3 שיני שום פרוס
- 3 כוסות מים רותחים
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כף אבקת מרק עוף
- ½ כפית כורכום
- ½ כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית תבלין שווארמה
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לקציצות עוף רכות ברוטב משגע:
הכנת הקציצות:
- בקערה מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות עד לאיחוד
- מכניסים למקרר למשך חצי שעה לספיגת טעמים
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את בצל עד להשחמה
- מוסיפים את הגמבות ומטגנים כשתי דקות.
- מוסיפים גם את הפטריות והשום ומטגנים כ-5 דקות
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים הייטב
- מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים לאיחוד
- בעזרת ידיים רטובות מכדררים את תערובת הקציצות לכדורים בינוניים ומשטחים אותם מעט
- מכניסים את הקציצות לתוך הסיר עם הרוטב ומפזרים פטרוזיליה קצוצה ועלי כרפס קצוץ
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-40 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט מתכון: סוניה בן הרוש
מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות