כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון לפלאפל מצרי טעים ומוצלח

מתכון מעניין ומוצלח לפלאפל מהמטבח המצרי, מתכון משובח ומלא טעם המשלב בתוכו פולים, ירק קצוץ, שום ובצל ומעניק טעם נפלא למנת פרווה מוצלחת

מתכון לפלאפל מצרי טעים ומוצלח
פלאפל מצרי צילום: נועם זיגדון

מתכון לפלאפל מצרי

המצרכים לפלאפל מצרי:

לתערובת:

  • 1 ק"ג פול יבש מושרה לילה (ניתן להמיר בחומוס או בשעועית יבשה)
  • 1 בצל גדול או 2 בינוניים
  • 4 שיני שום גדולים
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • ½ צרור כוסברה
  • 1 כף גדושה קמח
  • ½ שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כוסברה יבשה
  • ½ כף מלח
  • ½ כפית פלפל שחור

לטיגון:

  • 1 ביצה L
  • ½ שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה לפלאפל מצרי:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי התערובת ומערבבים הייטב עד לאיחוד
  2. שומרים בקופסא עד לטיגון
  3. סמוך לטיגון לוקחים 2 כוסות מהתערובת ומכניסים לקערה, מוסיפים 1 ביצה וחצי שקית אבקת אפייה ומערבבים הייטב לאיחוד. (בכל פעם לוקחים 2 כוסות מהתערובת ומוסיפים לה את הביצה ואבקת האפייה)
  4. מחממים מחבת עם שמן עמוק / צ'יפסר
  5. טובלים כפית במים ולוקחים מהתערובת, בעזרת כפית נוספת מורידים את הכדור מתוך הכפית מיד לתוך השמן הרותח.
  6. מטגנים עד להשחמה נאה משני הצדדים
  7. מגישים עם פיתות, חומוס, טחינה, צ'יפס וסלט חי

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: מחמוד מדהב

המתכון מאת: נועם זיגדון.

מתכון פלאפל פלאפל ביתי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}