מתכון לקציצות עוף ופולים
מתכון לקציצות עוף מוצלחות ומלאות טעם, ברוטב עסיסי עם פולים רכים ונימוכים, מנה המתאימה לצד אורז לבן כארוחת צהרים הולמת שהילדים וגם המבוגרים לא יפסיקו לזלול
- חני לוין
- כ' תמוז התשפ"ג
קציצות עוף ופולים צילום: מתוך הסרטון
מתכון לקציצות עוף ופולים / אסתי זוהרץ
המצרכים לקציצות עוף ופולים:
לקציצות עוף:
- 1/2 קילו חזה עוף טחון
- חופן פטרוזיליה
- 1 בצל בינוני מגורד דק
- 1 תפוח אדמה קטן מגורד דק
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- ראס אל חנות / בהרט
- מעט כורכום
- 1 כפית שמן מעל התבלינים
- 3 כפות מים
לרוטב:
- 2 כפות שמן קנולה
- 1/4 כפית כורכום
- 4 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית סילאן או טריאקי
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מרק עוף
- קמצוץ מלח (במידה ויש צורך)
- 1 גמבה חתוכה לרצועות
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 2 כוסות פולים קפואים מופשרים
- ככוס וחצי מים רותחים
- מעט כוסברה קצוצה
אופן ההכנה לקציצות עוף ופולים:
- בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי הקציצות עד לאיחוד
- יוצרים קציצות שטוחות ומניחים בצד
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר שטוח ומוסיפים את מצרכי הרוטב
- מערבבים הייטב ומבשלים במשך כ 10 דקות
- מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים עוד כחצי שעה בערך
- מידי פעם מרטיבים את הקציצות ברוטב
- לקראת הסוף מפזרים מעט כוסברה קצוצה
- מגישים עם אורז לבן ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות