טעים: מתכון לחמין - טבית עיראקי
מחפשים לגוון עם חמין מסוג אחר? קבלו מתכון לחמין עיראקי הנקרא טבית, מתכון המשולב באורז, עם חלקי עוף, גזרים, עגבניות, בצל והמון תבלינים, מתכון טעים ששווה לנסות
- חני לוין
- י' תמוז התשפ"ג
חמין טבית עיראקי צילום: עידיתוש מתכונים מומלצים
מתכון לחמין טבית עיראקי / עידיתוש מתכונים מומלצים
המצרכים לחמין טבית עיראקי:
- 1/2 כוס שמן לטיגון
- 2 בצלים גדולים
- 1 עגבנייה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות / מגורדת גס
- 3 גזרים גדולים מקולפים וחתוכים לשתי חצאים כל אחד
- 3-5 יחידות כרעיים גדולים מפורקים לשוק וירך ו/או שלמים
- 2 כוסות אורז (רצוי בסמטי) שטוף היטב ומסונן
תבלינים:
- 1 כף סוכר
- 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף
- 1 כף שטוחה מלח
- 1/4 כף פלפל שחור (רצוי גרוס)
- 1/2 כף כורכום
- 1/4 כף בהרט
- מים רותחים עד לגובה של כשתי 2 ס"מ מעל האורז
אופן ההכנה לחמין טבית עיראקי:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומוסיפים את העופות על הצד של העור.
- מבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות, הופכים את העופות ומבשלים 10 דקות נוספות.
- מוציאים את הנתחים לצלחת ומניחים בצד בינתיים.
- קוצצים את הבצלים לקוביות בינוניות ומוסיפים אותם לשמן שבסיר מטגנים עד להזהבה קלה ומוסיפים עגבנייה מגורדת, מערבבים מעט, מוסיפים כף סוכר ומערבבים שוב
- שוטפים ומסננים היטב את האורז, מוסיפים אותו לתוך הסיר ומערבבים הייטב
- בקערה ממלאים כ2 כוסות מים רותחים ומוסיפים להם את התבלינים, מערבבים היטב עד לאיחוד
- שופכים את המים עם התבלינים לתוך האורז ומוסיפים מים רותחים עד לגובה של 2 ס"מ מעל האורז ומערבבים הייטב לאיחוד.
- מניחים את העופות והגזרים מעל האורז ומכסים את האש
- מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על 100 מעלות לשמונה שעות או כל הלילה.
- חמין מצוין טעים מאוד וקל להכנה מתאים להגשה עם סלט ירקות טרי וחמוצים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות