כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

ארוחת צהריים מוצלחת: מתכון לאורז עם שעועית ירוקה, גמבה ותירס

מתכון מעולה לארוחת צהרים צבעונית וטעימה עם אורז, שעועית ירוקה, רצועות גמבה ותירס, מנה מוצלחת שהילדים יעופו עליה

ארוחת צהריים מוצלחת: מתכון לאורז עם שעועית ירוקה, גמבה ותירס
אורז עם שעועית ירוקה גמבה ותירס צילום: נועם זיגדון

מתכון לאורז עם שעועית ירוקה, גמבה ותירס

המצרכים לאורז עם שעועית ירוקה, גמבה ותירס:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 3 כוסות אורז
  • 2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה
  • ½-4 כוסות מים
  • 1 עגבנייה גדולה חתוכות לקוביות
  • 1  בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 400 גרם גרגרי תירס בקופסה
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 4 כפות שמן
  • ½ כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כף מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה לאורז עם שעועית ירוקה, גמבה ותירס:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את הירקות ומטגנים כעשר דקות
  3. מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה
  4. שוטפים הייטב את האורז ומוסיפים לסיר
  5. מבשלים על אש גבוהה בסיר פתוח עד שהמים מגיעים לגובה האורז
  6. מכסים את הסיר ומעבירים ללהבה בנונית אש נמוכה
  7. מבשלים במשך כ-20 דקות ומכבים את האש
  8. ממתינים עד שהאורז מוכן ומגישים לצד כל מה שאוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט מתכון: דורית אלישע

מאת: נועם זיגדון

מתכון אורז ושעועית תירס

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}