כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מהירים וקלים להכנה

מתכון לסהרוני שקדים פריכים

מחפשים עוגיות קלות שיתאימו לצד הקפה או התה שלכם? קבלו מתכון לסהרוני שקדים פריכים וטעימים המתאימים גם כנשנוש מתוק לכל עת

מתכון לסהרוני שקדים פריכים
סהרוני שקדים צילום: מלי כהן

מתכון לסהרוני שקדים פריכים / מלי כהן

המצרכים לסהרוני שקדים פריכים:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 100 גרם שקדים קלויים עם הקליפה, טחונים דק.
  • 1/4 או 1/3 כוס סוכר
  • 200 גרם מחמאה רכה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כף מים (אם יש צורך מוסיפים עוד אחת)

לפיזור מעל:

  • 1 אבקת סוכר

אופן ההכנה לסהרוני שקדים פריכים:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק מלבד המים ומתחילים ללוש הייטב, מוסיפים את המים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד (הבצק יוצא רך מאוד)
  2. מכניסים את הבצק למקרר למשך כחצי שעה עד שיהיה נח לעבודה.
  3. מחממים תנור לחום בינוני 170-180 מעלות
  4. לוקחים חתיכות קטנות מהבצק ומגלגלים לצורת נחש ולאח"מ מעגלים לצורת סהרון
  5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור החם ואופים עד שהתחתית זהובה.
  6. מצננים הייטב את הסהרונים ומפזרים אבקת סוכר

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון עוגיות עוגיות שקדים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}