ניגריה: הנשיא הודיע על קיצוץ הסבסוד הדלק והאזרחים זועמים
הסרת הסובסידיה הכעיסה את איגודי העובדים בניגריה אך הם מנעו שביתה ללא הגבלת זמן לאחר שיחות עם הממשלה | סבסוד הנפט נוהג במדינה עוד משנות ה-70
- ראובן כספי
- כ"ג סיון התשפ"ג
הנשיא החדש של ניגריה, בולה טינובו, אמר כי החלטתו להסיר סבסוד דלק תטיל נטל נוסף על האזרחים אבל תפנה כסף לחינוך, אספקת חשמל סדירה, תשתיות תחבורה ושירותי בריאות. "אני מודה שההחלטה תטיל נטל נוסף על המוני עמנו. אני מרגיש את הכאב", אמר טינובו ביום שני בשידור לציון יום הדמוקרטיה.
הסובסידיה שמרה על מחירי הדלק זולים במשך עשרות שנים בכלכלה הגדולה ביותר באפריקה, אך היא הפכה ליקרה יותר ויותר עבור המדינה - הממשלה הוציאה 10 מיליארד דולר בשנה שעברה - והובילה לגירעונות תקציביים גדולים יותר ולהעלאת החוב הממשלתי.
מחירי הדלק כמעט גדלו פי שלושה בניגריה, מה שהרגיז את האיגודים המקצועיים וגרם לעלייה בעלויות ההובלה. זה גם פגע בעסקים קטנים ובמיליוני משקי בית המסתמכים על גנרטורים של בנזין עבור חשמל עקב אספקת רשת לסירוגין.
זו הייתה ההתייחסות הפומבית הראשונה שלו מאז הכריז על הסרת סבסוד הדלק לאחר השבעתו ב-29 במאי. הניגרים, אמר הנשיא, צריכים לשאת את ההחלטה כדי "להציל את המדינה שלנו מליפול. הממשלה שאני מוביל תחזיר באמצעות השקעה מסיבית בתשתיות תחבורה, חינוך, אספקת חשמל סדירה, שירותי בריאות ושירותים ציבוריים אחרים שישפרו את איכות החיים".
ממשלת ניגריה הציגה סבסוד נפט כדי לרכך את ההשפעה של עליית מחירי הנפט העולמיים בשנות ה-70. המשטר הצבאי קבע את הסובסידיה ב-1977 כאשר פרסם את חוק בקרת המחירים שהסדיר מחירים של פריטים כולל דלק.
ביטול סבסוד הדלק היה בין הרפורמות המובילות שטינובו הבטיח במהלך מערכת הבחירות לנשיאות.
הפעם, הסרת הסובסידיה הכעיסה את איגודי העובדים, אך הם השביתו שביתה ללא הגבלת זמן לאחר שיחות עם הממשלה. האיגודים רוצים העלאה של יותר משישה בשכר המינימום החודשי מ-30,000 נאירה (כ-65 דולר) מבין שורה של דרישות.
סוכנויות הדירוג פיץ' ומודי'ס אמרו שהנכונות של טינובו להתמודד עם סבסוד הדלק והתוכניות לאחד את שערי החליפין המרובים של המדינה הייתה חיובית לכלכלה.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות