מתכון ללזניה מושחתת מלאת טעמים
מתכון נהדר ללזניה מטורפת ומלאת טעמים משולבת במגוון רחב של ירקות צלויים ורוטב עסיסי וטעים
- חני לוין
- י"ג סיון התשפ"ג
לזניה צילום: הדסה ברוכים
מתכון ללזניה מושחתת מלאת טעמים / הדסה ברוכים
המצרכים ללזניה מושחתת מלאת טעמים:
- 1 חב' דפי לזנייה (שלוקים במים רותחים מספר דקות לריכוך)
- חמאה רכה למריחת התבנית
- פטריות טריות פרוסות
- 1 בטטה חתוכה לקוביות
- 1 חציל פרוס
- 1 כרישה חתוכה
- עלי מנגולד קצוצים
- זיתים
- 1/2 בצל סגול חתוך לטבעות
- עגבניות שרי חצויות
- בזליקום
- גבינה בולגרית
- גבינת מוצרלה
לרוטב:
- 3 כפות מטבוחה או רוטב עגבניות
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
- מרווה
- בזליקום טרי
אופן ההכנה מושחתת מלאת טעמים:
- כל הירקות בלזניה צלויות או מטוגנות: פטריות טריות, בטטה, חצילים, כרישה, מנגולד, זיתים, בצל סגול, עגבניות שרי, בזליקום בולגרית, ומוצרלה
- את הדפים שלקתי כמה דקות עד לריכוך
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הרוטב וטוחנים הייטב בעזרת מוט בלנדר
אופן ההרכבה:
- מורחים חמאה בתחתית התבנית ומתחילים בשכבה של דפי הלזניה, עליהם יוצקים רוטב ומברישים בכל הפינות
- מפזרים ירק שרוצים ומעליו גבינה צהובה ובולגרית ומעל שוב דפי לזנייה, רוטב וירק שרוצים ממשיכים כך 5 או 6 שכבות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך חצי שעה
- מוציאים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות