חוגגים שבועות עם סטארקיסט
לקראת חג השבועות והשבת שסמוכה, סטארקיסט מגישים לכם מתכון שמותאם במיוחד לחג, ויגוון לכם את ארוחות החג והשבת.
שלושה מרכיבי יסוד משפיעים על איכותה של טונה סטארקיסט,: הנתח הטוב ביותר בטונה - פילה, תהליך ייצור קפדני לאורך כל שרשרת הייצור ודייג בלב האוקיינוס.
את הטונה של סטארקיסט תוכלו לאכול כמות שהיא או במגוון רחב של מתכונים, כמו קציצות דגים, מאפים ממולאים, בולונז, שקשוקה, סלטים מושקעים ועוד.
כשרות: בד"ץ העדה החרדית.
חצ׳אפורי מתכון לשש מנות
לבצק החאצ'פורי
- 500 גרם קמח
- 25 גרם שמרים
- 1+1/2 כוס מים פושרים
- 30 גרם חמאה רכה (אפשר גם מרגרינה מחמאה)
- 1 כפית מלח
למלית
- 3 קופסאות טונה בשמן זית מסוננות
- 1-2 כפית מלח
- 1-2 כפית פלפל שחור גרוס
לטופינג:
- ביצה לכל חצ׳אפורי
- בצל ירוק להגשה
הוראות הכנה
מערבבים את הקמח והשמרים בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז. מניחים בגומה את המים, החמאה והמלח ולשים לבצק רך. אם הבצק נדבק ליד ניתן להוסיף כרבע כוס קמח נוספת. מומלץ ללוש במיקס עם וו לישה כשבע דקות.
מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב, מחלקים ל- 6 כדורים, ונותנים להם לתפוח שוב על משטח מקומח - 10 דקות. לאחר מכן מרדדים כל כדור לעיגול - לא דק מידי, מורחים במרכז כל עיגול את מלית הטונה מרימים את שולי העיגול מכל צד ומהדקים כל קצה - כך שנוצרת צורה של סירה. יוצרים בעזרת כפית גומה במרכז כל סירה להנחת הביצה.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות כ- 15-20 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מזלג לוחצים מעט את מרכזה של כל סירה כך שנוצרת גומה קלה, לתוך כל גומה שוברים ביצה, מפזרים מלח גס ומחזירים לאפייה לעוד כ- 5 דקות או עד לרמת העשייה של הביצה שמעדיפים. מגישים עם בצל ירוק מעל.
צילום: אלון מסיקה
סטיילינג: יעל מגן
מתכון : אינס ינאי
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות