מהמטבח האיטלקי
מתכון למריטוצו - לחמנייה איטלקית במילוי קצפת
קבלו מתכון מושלם ללחמנייה מהמטבח האיטלקי במילוי של קצפת חלבית הנקראת מריטוצו, לחמניה המתאימה במיוחד לכבוד חג השבועות, חלבית, מוצלחת וטעימה
- נועם זיגדון
- א' סיון התשפ"ג
- 1 תגובות
מריטוצו לחמנייה איטלקית במילוי קצפת צילום: נועם זיגדון
מתכון למריטוצו - לחמנייה איטלקית במילוי קצפת / נועם זיגדון
המצרכים למריטוצו - לחמנייה איטלקית במילוי קצפת:
לבצק:
- ½ + 3 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- ½ כפית מלח
- 1 ביצה L
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 כוס חלב
להברשה:
- ביצה טרופה
לסירופ סוכר:
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס מים
למילוי קצפת:
- ½ +1 מיכלי שמנת להקצפה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה למריטוצו - לחמנייה איטלקית במילוי קצפת:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד
- מניחים את הבצק בצד כשהוא מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה עד להכפלת הנפח
- מחלקים את הבצק ל-18 חלקים
- מכדררים כל חלק לכדור אליפסה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מתפיחים שוב במשך כ-½ שעה ומברישים בביצה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ 35 דקות עד לקבלת גוון שחום
- בסיר מכניסים את מצרכי הסירופ ומרתיחים כ-3 דקות
- מברישים את הלחמניות בעודן חמות בסירופ ומצננים הייטב עד לקירור מוחלט
- בקערה מכניסים את השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קצף תפוח, מוסיפים את הסוכר והוניל בהדרגה תוך הקצפה עד לקבלת קצף יציב
- חותכים חריץ על הלחמניות ומזלפים פנימה מהקצפת
- מפזרים מעל אבקת סוכר ושומרים בקירור או בהקפאה עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות