מתכון לדג טונה ברוטב מרוקאי
מתכון נהדר של דגי טונה המתבשלים ברוטב מרוקאי עסיסי, יחד עם שלל ירקות המעניקים את טעמם המשובח למנת דגים הולמת
דג טונה ברוטב מרוקאי צילום: מירב מלכה
מתכון לדג טונה ברוטב מרוקאי / מירב מלכה.
המצרכים לדג טונה ברוטב מרוקאי:
- 6 נתחי טונה לבנה
- 2 פלפלים ירוקים חריפים
- 2 גמבות גדולות
- 4 עגבניות גדולות
- 3 תפוחי אדמה
- 1 חב' כוסברה קצוצה
- 4 שיני שום
- 1 קופסת גרגירי חומוס (שימורים)
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 לימון פרוס לעיגולים
- 1 כף פפריקה חריפה (חצי כף למי שלא אוהב חריף)
- 1 כפית מלח
- 1 לימון סחוט
- 2 כפות שמן
- 1/2 כוס שמן
אופן ההכנה לדג טונה ברוטב מרוקאי:
- מכניסים את הדגים לקערה עם חומץ ומשרים אותם במשך כחצי שעה
- חותכים את הירקות לקוביות ומניחים בצד
- מחממים סיר עם השמן ומטגנים את השום עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות, הגמבות והפלפל חריף וממשיכים לטגן תוך הקפצה במשך 4 דקות
- מוסיפים מעל את החומוס, תפוחי האדמה והכוסברה ומטגנים דקה נוספת
- בכוס חד פעמי קרה, שמים חצי כוס שמן, פפריקה מתוקה וחריפה, מלח, פלפל שחור ולימון ומערבבים הייטב לאיחוד
- שופכים את תערובת התיבול לתוך הסיר ומוסיפים לסיר 3 כוסות מים רותחים מערבבים הייטב ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך 40 דקות לריכוך תפוחי האדמה.
- מוסיפים פנימה את הדגים ומניחים את פרוסות הלימון מעל ומפזרים כוסברה.
- מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את האש
- מבשלים מכוסה כ20 דקות ומידי פעם לוקחים מהרוטב עם כף ושופכים על הדגים בכדי שלא יתייבשו
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות