כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

קינוח מתוק: נפוליאון דובדבנים ושוקולד לבן

מתכון קליל לקינוח מדהים ועשוי מבצק פילו דקיק וקריספי, דל שומן ודל כולסטרול • באדיבות זוגלובק והשפית אפרת ליבפרוינד

קינוח מתוק: נפוליאון דובדבנים ושוקולד לבן

יושבים בסוכה ואושפיזין באים לביקור פתע? רוצים להכין קינוח מתוק בכמה דקות?

נפוליאון דובדבנים ושוקולד לבן

החומרים:
חצי חבילת עלי פילו זוגלובק
1 ביצה
2 כפות סוכר
2 כפות חמאה
החומרים למוס שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן
2 יח' שמנת מתוקה 38%
4 כפות חלב

לדובדבנים בסירופ:
200 גרם דובדבנים טריים או קפואים
4 כפות סוכר
כפית קורנפלור
רבע לימון

אופן ההכנה:
למוס שוקולד לבן – שמים בקערה את השוקולד חתוך לקוביות עם החלב וממסים במיקרו או מעל סיר עם אדים.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב.
מעבירים שליש מן הקצפת לשוקולד המומס ומערבבים בעזרת מטרפה.
מוסיפים את שארית השמנת ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן. שומרים בקירור.
דובדבנים בסירופ – מגלענים את הדובדבנים, שמים בסיר קטן עם כוס וחצי מים והסוכר ומביאים לרתיחה.
מערבבים את הקורנפלור עם כף מים ומוסיפים לסיר.
מבשלים עוד שתי דקות על אש נמוכה.
מוסיפים מיץ לימון טרי מרבע לימון ומקררים עד להגשה.

הכנת דפי הפילו - על משטח העבודה שמים דף פילו אחד. מורחים אותו בשכבה דקה של ביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר.
מניחים מעליו עוד דף פילו ומהדקים מעט. מורחים שוב בביצה ומפזרים מעט סוכר.
מניחים מעל דף פילו שלישי, מהדקים מעט ומורחים אותו בשכבה דקה של חמאה מומסת.
מפזרים מעל סוכר.
חותכים את דפי הפילו לארבעה חלקים לרוחב וכל חלק לשלושה ריבועים.
שמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-13-10 דקות או עד אשר דפי הפילו זהובים. מקררים.

סיום והרכבה – בצלחת הגשה שמים מעט מוס שוקולד לבן ועליו דפי פילו אפוי. ממשיכים לבנות כך את השכבות של המוס ודפי הפילו.
שמים מסביב דובדבנים בסירופ ומגישים.
מתכון קריספי עוגה סוכות קליל

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}