כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
"היה לנו נס"

אם התינוק: "ניצל בהשגחתו ועזרתו הפרטית של הקב"ה"

תינוק בן תשעה חודשים הובהל לפני מספר ימים לבית חולים לאחר שבלע חלק של מגנט. החלק היה בצורת נוצות חדות, נתקע בוושט התינוק והוצא בפעולות כירורגיות עדינות. "תודה לצוות בית החולים שהיו שותפים להצלת ניגון שלנו בהשגחתו ועזרתו הפרטית של הקב"ה, היה לנו נס" 

אם התינוק: "ניצל בהשגחתו ועזרתו הפרטית של הקב"ה"
חלק של המגנט צילום: בית חולים מאיר

תינוק בן התשעה חודשים הובהל לפני מספר ימים למרכז רפואי מאיר לאחר שבלע חלק של מגנט למקרר. החלק המתכתי שנשבר היה בצורת נוצות חדות, נתקע בוושט התינוק והוצא בפעולות כירורגיות עדינות

"ניגון שיחק עם אחותו הגדולה במגנטים הגדולים שתלויים על המקרר במרחק חצי מטר ממני כשאני שמה לב שאין אף חלק קטן שהוא שעלול לבלוע", מספרת אמו עינת דפן מרעננה. "פתאום הוא התחיל לצרוח ואחרי שניסינו להרגיעו ללא הצלחה, ראינו שיש לו חתך קטן בלשון. הנחנו שנשך אותה ומזה הבהלה והכאב. הוא המשיך לינוק כרגיל, אבל אחרי שאכל הקיא ואחרי לילה שעבר בצורה יחסית טובה הוא הקיא שוב גם בבוקר אחרי שאכל ואז הבנו שמשהו לא בסדר ולקחנו אותו מיד למיון הילדים של מאיר".

"מיד עם קבלתו במיון ילדים ולאחר תיאור המקרה של הוריי התינוק החשד שלנו אכן היה שהוא בלע גוף זר ועל אף כי לא נצפה דבר בלוע, העברנו אותו לצילום שאישש כי ישנו גוף זר בחלק העליון של הוושט. יצרנו קשר עם מחלקת אף אוזן גרון והוא הועבר באופן מיידי לחדר הניתוח", מספרת ד"ר איילת שלז, סגנית מנהל המחלקה לרפואה דחופה ילדים במרכז רפואי מאיר מקבוצת כללית.

"בחדר הניתוח בשיתוף צוות חדר ניתוח והמרדימים, ד"ר ברנרדו גולדשטיין וד"ר ייבגני שישקין, שדאגו לשמור על נתיב אוויר פתוח בתינוק הקטן, ביצענו מיד סקירה של הוושט באמצעות אזגוסקופ. מדובר בצינור חלול דרכו עוברת מצלמה המאפשר הסתכלות ישירה על הוושט", מסבירים ד"ר יניב אבנר מנהל שירות א.א.ג ילדים במרכז רפואי מאיר וד"ר אמין ביאדסה רופא בכיר ביחידת ניתוחים אנדוסקופים של הסינוסים במרכז רפואי מאיר מקבוצת כללית. "זיהינו את הגוף הזר וראינו את המבנה המחודד שלו והחשש במקרים אלו שהוא עלול להיתקע בדפנות הוושט במהלך ההוצאה. באמצעות מלקחיים אנדוסקופיות מיוחדות שלפנו אותו בפעולות כירורגיות עדינות".

"בליעת ושאיפת גופים זרים אינה נדירה בקרב תינוקות ופעוטות. מדובר בגילאים שמצד אחד הם מספיק ניידים להגיע לגופים זרים ולהכניס אותם לפה ומצד שני לא ידעו "לספר" על זה או על משהו שמציק להם ומפריע להם בבליעה", מוסיפה ד"ר שלז. "זוהי הזדמנות להזכיר להורים מהם הסימנים המחשידים לבליעה או שאיפה של חפץ זר, גם אם הם לא ראו את המקרה: ריור מוגבר, השתנקות הנשמעת באופן פתאומי, סירוב לאכול ולשתות והכחלה. במקרים אלו יש להתפנות באופן מיידי לבית חולים לקבלת טיפול רפואי", מדגישים ד"ר אבנר וד"ר ביאדסה.

"מדובר במגנט שנמצא אצלנו כבר 8 שנים ועשוי ממתכת חזקה וכבדה לא שיערנו לעצמנו שהוא עלול להיחתך לניגון בפה לחלקים קטנים ולסכן את חייו. אנחנו רוצים לומר תודה גדולה לצוות מיון ילדים שפעל במהירות ובעדינות ולצוות הרופאים של א.א.ג בבי"ח מאיר שפעלו וטיפלו בניגון באופן מקצועי ביותר במסירות גדולה ורגישות נדירה שהיו שותפים להצלת ניגון שלנו בהשגחתו ועזרתו הפרטית של הקב"ה, היה לנו נס" מדגישה עינת.

מרכז רפואי כפר סבא תינוק מגנטים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}