כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון לעוגת שכבות שוקולד, חמאת בוטנים ואגוזים קצוצים

לכל חובבי המתוק העוגה הזו בשבילכם, עוגה קלה להכנה וטעימה במיוחד מלאה בשוקולד ומתאימה במיוחד לכבוד שבת קודש, מתכון פרווה שתוכלו להגיש לאחר כל ארוחה

מתכון לעוגת שכבות שוקולד, חמאת בוטנים ואגוזים קצוצים
עוגת שכבות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים צילום: חני לוין

מתכון לעוגת שכבות שוקולד, חמאת בוטנים ואגוזים קצוצים

המצרכים לעוגת שכבות שוקולד, חמאת בוטנים ואגוזים קצוצים:

לשכבת הבסיס

  • 1.5 כוסות קמח
  • 75 גר' מרגרינה
  • 3/4 כוס חמאת בוטנים
  • 3/4 כוס סוכר חום

לשכבה השניה:

  • 3 ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר חום
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 כוס אגוזים קצוצים
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס

לשכבת הגנאש:

  • 2 חב' שוקולד מריר (200 גר')
  • 1/2 מיכל קצפת צמחית

אופן ההכנה לעוגת שכבות שוקולד, חמאת בוטנים ואגוזים קצוצים:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבסיס ומערבבים הייטב עד לאיחוד
  2. משטחים את המסה על תבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 10 דקות לאפיה חלקית.
  3. בקערה נפרדת מכניסים את כל מצרכי השכבה השניה מלבד השוקולד צ'יפס ומערבבים הייטב לאיחוד
  4. משטחים את המסה מעל שכבת הבסיס ומפזרים את השוקולד צ'יפס מלמעלה.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות אופים במשך כ20 עד 25 דקות.
  6. מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה.
  7. בסיר מכניסים את הקצפת הצמחית והשוקולד וממיסים על האש עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה.
  8. שופכים את הגנאש על העוגה ומכניסים לקירור להתייצבות.
  9. חותכים לריבועים ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון פרווה עוגה עוגת שכבות שוקולד חמאת בוטנים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}