האם צריכת סילאן יכולה להחליף סוכר לבן
רבים מהמקפידים על תזונה בריאה מתחבטים בשאלה אם האם צריכה של סילאן יכולה להחליף סוכר לבן בתזונה שלנו? • ובכן, ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לסוגיה בתוכניתה השבועית
- קובי עוזיאלי
- ט"ז אייר התשפ"ג
- 1 תגובות
בפינתה השבועית 'טוב לדעת' בתוכניתה ברדיו 103FM שיתפה התזונאית ד"ר מאיה רוזמן - האם סילאן עדיף מסוכר? זהו שלא בהכרח. לדבריה, "יש בסילאן מינרלים, אבל הוא זהה לסוכר בקלוריות ובהשפעה על סוכרת. לסוכר אין ערך תזונתי, רק קלוריות. הוא מופק מסלק סוכר או סוכר קנים טבעי אבל לא נשאר בו שום דבר מזין. הוא רק גורם להשמנה ומחלות".
עוד אמרה: "בכפית סוכר אחת 20 קלוריות. סילאן מופק מבישול תמרים, הוא מכיל מינרלים ונוגדי חמצון. האינדקס הגליקמי שלו גבוה והוא לא מומלץ בסוכרת, ממש כמו סוכר לבן. כפית סילאן אחת מכילה 30 קלוריות".
"בכפית סילאן יש כל כך מעט מינרלים ונוגדי חמצון, כך שאין להתייחס אליו כאל מקור חשוב למינרלים וויטמינים בתזונה – בשביל כך יש לאכול ירקות ופירות טריים. אם מפזרים על פנקייק חצי כפית אבקת סוכר או מזליפים חצי כפית סילאן... אין הבדל משמעותי תזונתית כשמדובר בכמות כזו. הסילאן לא יהפוך את המאכל לבריא, אלא יש לבדוק את כלל המרכיבים שמצויים בו.
"גם בעוגיות ועוגות בהם משתמשים בסילאן במקום סוכר – אומנם מדובר בכמות גדולה יותר כמו חצי כוס, אבל צריך להסתכל על המנה שאנחנו צורכים בסופו של דבר... וגם בה יש כמות קטנה (חצי כוס לחלק לכל מספר העוגיות שיצאו לנו).
"סילאן יותר בריא, אבל גם הוא לא מומלץ בסוכרת!! ובכמות של כפית אחת אין הבדל משמעותי בינו לבין סוכר".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות