נשנוש חלבי משביע ומוצלח
מתכון לקאדה גבינה מוצלחים וטעימים
נשנוש חלבי משביע ומוצלח: קאדה גבינות הינו מאפה שמרים הממולא בגבינה מלוחה ומטוגן בשמן עמוק, מאכל המתאים במיוחד לחג השבועות ולכל ימות השנה
- חני לוין
- י"ג אייר התשפ"ג
קאדה גבינה צילום: מלי כהן
מתכון לקאדה גבינה מוצלחים וטעימים / מלי כהן
המצרכים לקאדה גבינה מוצלחים וטעימים:
- 32 יחידות
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 1 כף מלח
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/3 כוס שמן
- כ2 + 3/4 כוסות מים פושרים (לפי הצורך)
למלית הגבינה:
- 800-900 גרם גבינה מלוחה חמד/צפתית/בולגרית.
- 3 ביצים m
- 2 כפות שטוחות קמח.
אופן ההכנה לקאדה גבינה מוצלחים וטעימים:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את הקמח ומוסיפים פנימה את החומרים היבשים ומערבבים הייטב
- יוצרים גומה ומוסיפים את השמן.
- מוסיפים את המים הפושרים בהדרגה, מתחילים עם 2.5 כוסות ומוסיפים לפי ספיגת הקמח. מתחילים ללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח
- מורחים מעל הבצק מעט שמן, מכסים בניילון ומגבת ומניחים להתפחה במשך כשעה או עד הכפלת הנפח.
הכנת המלית:
- מניחים את הגבינה המלוחה בקערה ומוסיפים ביצים וקמח. מערבבים היטב עד לאיחוד
הכנת הקאדה:
- לאחר שהבצק תפח מכדררים עיגולים בגודל של כדור פינג פונג. מכדררים עד לקבלת עיגול בצק חלק, מניחים על משטח מקומח ומכסים.
- מתחילים לעבוד עם חצי מכמות הכדורים.
- לוקחים את כדור הבצק הראשון ומשטחים אותו בעזרת היד על משטח מקומח.
- מניחים מהמלית וסוגרים בצורה מאורכת. מהדקים היטב מספר פעמים, הופכים את הקאדה כך שצד הסגירה כלפי למטה ומשטחים בעדינות לצורת סירה.
- מחממים במחבת טפלון עם שמן חצי עמוק ומנמיכים לאש בינונית נמוכה
- מטגנים את הקאדות כשהסגירה למעלה עד שצד אחד מזהיב. הופכים צד ומטגנים עד להזהבה.
- מניחים על נייר סופג.
- בזמן טיגון הקאדות יש להמשיך עם שאר כדורי הבצק: לשטח, למלא מן המלית, ליסגור ולהניח מכוסה עד שיגיע תורן.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות