סלטי 'אחלה' מגישים: מתכון לירקות על האש
השף של שטראוס - יניב גור אריה, מגיש לכם רעיון חדש לארוחה מגוונת וטעימה במיוחד.
- כתבה מקודמת
- י"א אייר התשפ"ג
'אחלה' מותג הסלטים המוביל בישראל מקבוצת שטראוס, אמון על ליווי מתמיד של מעגל השנה היהודי, בזכות מגוון סלטים רחב שמקשט את השולחן.
לקראת ל"ג בעומר, בו הארוחה המשפחתית, המדורה השכונתית, הקטוצ'קעס או על האש הפכו לחלק בלתי נפרד מהיום, ביקשנו מיניב גור אריה – השף שעומד מאחורי הסלטים האיכותיים והטעימים של 'אחלה', לגוון לנו בארוחה ועם זאת לשמור את מסורת האכילה סביב המדורה.
"את המסורת של אוכל בשילוב המדורה לא נפסיק", פותח יניב. "אבל במקום להמשיך רק עם התפוח אדמה שעוטפים אותו בנייר כסף ומכניסים למדורה, ניקח את הרעיון הזה לירקות נוספים שתוכלו להכניס למדורה ולקבל טעם נהדר לארוחה מגוונת".
אופן ההכנה:
- נחלק את הירקות לפי משך הזמן שהם צריכים להיות בתוך האש של המדורה –
עגבניות – 10 דק'.
קישואים, פלפלים, חצילים – 20 דק'.
ראשי שום ובצל – 30-40 דק'.
קולרבי, סלק, תפוח אדמה – שעה.
- את הירקות יש לעטוף בנייר כסף ולהשליך אל תוך האש – כמובן תוך שמירה על כללי הבטיחות הנדרשים.
- לאחר שהוצאתם את הירקות מהאש – כל ירק לפי משך הזמן הנדרש לו – חיתכו אותם לרצועות עבות (אפילו עם הקליפה) והניחו בצלחת או במגש.
- הגישו את הירקות על מצע טחינה לבנה של 'אחלה', וזלפו מעל שמן זית ופטרוזיליה קצוצה.
הצעת הגשה נוספת:
- לאחר שהוצאתם את הירקות מהאש, קצצו דק דק לקוביות קטנות.
- הכינו בצלחת גדולה שכבה עבה של חומוס 'אחלה' – והניחו את הירקות הקצוצים במרכז המנה. ל'אחלה' מבחר גדול של סלטי חומוס על מנת להתאים לכל צרכן את הטעם האהוב עליו, לאלו שמתחברים לחומוס עשיר בטחינה ומנגד לאלו שטעם החומוס האופייני יותר אהוב עליהם, או אלו שרוצים מרקם ותיבול עדין של החומוס הגלילי.
- הוסיפו בצל ירוק, שמן זית ומלח. מומלץ לניגוב עם פיתות טריות.
סלטי אחלה זוכים לכשרות מהודרת של בד"ץ שארית ישראל.
בתאבון!
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות