כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

מתכון לפוקצ'ה נדירה עם בצל מקורמל, עלי רוקט ופרגית צלויה

מחפשים רעיון לארוחת צהריים חגיגית שמתאימה במיוחד לל''ג בעומר? קבלו מתכון לפוקצ'ה בשרית נדירה המשולבת בבצלים מקורמלים, רוזמרין, עלי רוקט ורצועות פרגית צלויה, מגישים עם רוטב ספייסי ויש לכם מנה בשרית מושלמת

מתכון לפוקצ'ה נדירה עם בצל מקורמל, עלי רוקט ופרגית צלויה
פוקצ'ה נדירה עם בצל מקורמל, עלי רוקט ופרגית צלויה צילום: אפרת ושדי

מתכון לפוקצ'ה נדירה עם בצל מקורמל, עלי רוקט ופרגית צלויה / אפרת ושדי

המצרכים לפוקצ'ה נדירה עם בצל מקורמל, עלי רוקט ופרגית צלויה:

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים
  • 1 כפית סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  •  1 + 1/2 כוסות מים חמימים
  • 1 כפית מלח
  • רוזמרין טרי קצוץ

לתוספות מעל:

  • 1 בצל לבן חתוך לטבעות/רצועות
  • 1 בצל סגול חתוך לטבעות/רצועות
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • שמן זית
  • עלי רוקט
  • פרגיות צלויות חתוכות לרצועות (ניתן להמיר בכל בשר אחר צלוי על המנגל)

אופן ההכנה לפוקצ'ה נדירה עם בצל מקורמל, עלי רוקט ופרגית צלויה:

  1. בקערת המיקסר מניחים את השמרים, מים והסוכר ומערבבים מעט
  2. מכסים את הקערה וממתינים כ10 דקות עד לתסיסת השמרים
  3. לאחמ"ב מוסיפים את הקמח, השמן זית, ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית
  4. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש למשך 10 דקות
  5. לאחר הלישה מכדררים את הבצק לכדור יפה ומשמנים אותו מעט מלמעלה
  6. מכסים את קערת הבצק בניילון ומגבת ומניחים להתפחה של שעה או עד הכפלת הנפח.
  7. לאחר ההתפחה משמנים מעט את הבצק ומוסיפים רוזמרין טרי מעל
  8. פותחים את הבצק על תבנית משומנת ומכינים את התוספות.
  9. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להזהבה, מוסיפים את הסוכר ומטגנים עד לקרמול הבצלים.
  10. מפזרים את הבצלים המקורמלים מעל הפוקצ'ה ומזלפים על הכל שמן זית
  11. מניחים מעט רוזמרין טרי ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך 20 דקות או עד להזהבה.
  12. מוציאים את הפוקאצ'ה מהתנור ומניחים מעל את עלי הרוקט, ורצועות הפרגית הצלויה, או כל סוג בשר שצליתם מראש על המנגל, ירקות צלויים ועוד.. כל מה שאתם אוהבים.
  13. מגישים לצד רוטב ספייסי ואוכלים בהנאה.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון פוקצה פרגיות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}