א' חשון התשפ"ה
02.11.2024
תיבול מדהים

מתכון למאפה בסגנון מוסחאן עם פרגית

פרגית עוף בתיבול מדהים על מצע בצל מקורמל – ומתחת לכל זה פיתה רכה שסופגת את כל התיבול!

מתכון למאפה בסגנון מוסחאן עם פרגית
מוסחאן צילום: יח"צ

מצרכים:

1 קג נתחי פרגית נקיים וחצויים

5 בצל סגול (חצוי מקולף ופרוס)

2 כפות סומק

5 כפות שמן זית

1/2 כפית כמון טחון

כפית פפריקה

כפית הל טחון

1/2 כפית מלח

¼ כפית פלפל

להגשה:

3 לאפות או פיתות גדולות


הכנת מוסחאן • יח"צ

אופן ההכנה:

  1. מקרמלים את הבצל הסגול על אש נמוכה עם מעט שמן, עד שמתרכך. מתבלים בסומק.
  2. מערבבים את כל חומרי התיבול ומכניסים לסנו סושי - שקית זיפר עם סליידר יחד עם הפרגית.
  3. מערבבים היטב בתוך הזיפר ומשאירים למנוחה במשך חצי שעה.
  4. במחבת עמוקה צולים מעט את הפרגית.
  5. מחממים תנור ל- 220 מעלות.
  6. מניחים סנו סושי - נייר אפייה וסנו סושי - רדיד אלומיניום על תבנית אפייה.
  7. מסדרים על נייר האפייה את הלאפות. מפזרים את הבצל המקורמל ומעליו את הפרגית.
  8. סוגרים מעל עם עוד רדיד אלומיניום, שיכסה ויעטוף את הכול.
  9. מכניסים לתנור ל-20 דקות.


סנו מתכונים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}