לקראת המדורות
מתכון לפיתות מדורה בתנור בעשבי תיבול
כך תכינו בעצמכם פיתות טעימות באפיה מדליקה שהופכת את התנור שלנו למדורה קטנה
- בשיתוף סנו
- י"ב אייר התשפ"ג
פיתה מדורה צילום: יחצ
מחממים מראש תבנית בתוך התנור ועל התבנית הלוהטת אופים את הפיתות.
מצרכים:
500 גרם קמח לבן
500 גרם קמח מלא
1 כף שמרים
1 כף מלח
1/2 כוס שמן זית
2 כוסות + 2 כפות מים
מילוי:
200 גרם גבינת פטה
200 גרם מוצרלה מגורדת
3 כפות לבנה
1 כף שמן זית
1 ביצה
2 כפות זעתר עלים
1 כף תבלין זעתר
למניעת הידבקויות מרדדים בצק על נייר אפייה • יח"צ
הכנה:
- לשים יחד את כל מרכיבי הבצק בעזרת וו לישה כ-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים בסנו סושי ניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה.
- מכינים את המילוי: מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי, מחלקים את הבצק ל-25 חלקים שווים, מניחים על מגש, מכסים ומשאירים 10 דקות למנוחה.
- מרדדים את הבצק לעיגולים בקוטר 12 ס”מ על סנו סושי נייר אפייה טבעי.
- מניחים מעט מהמילוי במרכז וסוגרים. מניחים את הפיתה המוכנה על ריבוע של סנו סושי נייר אפייה טבעי.
- מחממים תנור לחום של 250 מעלות ומניחים תבנית הפוכה בתוך התנור, עליה נבצע את האפייה.
- בעזרת מרית או רשת פיצה מעבירים את הפיתות לאפייה בתנור על התבנית ההפוכה שהתחממה, בכל פעם 4 פיתות.
- אופים במשך 8 דקות. כשהפיתות יוצאות מהתנור מברישים אותן בשמן זית, ומיד עוטפים בסנו סושי רדיד אלומיניום כדי לשמור על הלחות והחום.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות