כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
הכי טעימות

מתכון לפיתות שנפתחות בקלות

תמיד רציתם לדעת איך מכינים פיתות שייפתחו בקלות ויצאו מוצלחות? הנה לכם מתכון מנצח שתוכלו להכין בבית לפיתות משובחות והכי טעימות שיש

מתכון לפיתות שנפתחות בקלות
פיתות נפתחות צילום: נועם זיגדון

מתכון לפיתות שנפתחות בקלות / נועם זיגדון

המצרכים לפיתות שנפתחות בקלות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • ½ ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • ½ כף מלח
  • ¼ + 1 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה לפיתות שנפתחות בקלות:

  1. בקערה מכניסים את כל המצרכים לפי הסדר ומתחילים ללוש במשך כ5 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד
  2. מכסים את הקערה בניילון ומעל מגבת ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה  
  3. לאחר שעה מורידים את האוויר בבצק ומחלקים אותו ל 8 כדורים  
  4. מפזרים קמח על המשטח העבודה ומרדדים כל כדור לפיתה בעובי 1/2 ס"מ
  5. משאירים לתפיחה במשך כ-20 דקות
  6. מעבירים את הפיתות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים את הפיתה הפוך, כך שהחלק העליון כלפי מטה 
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 230° ואופים כ-8 דקות
  8. ממלאים את הפיתות בסלט, פלאפל, צ'יפס וטחינה או בכל מה שאוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון

פיתות מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}