כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

עשרות אלפי ביצים עם חותמות מזויפות נתפסו

בתוך כשבוע מפקחי משרד החקלאות סיכלו שישה ניסיונות להברחה של כ-21,000 ביצים עם חותמות מזויפות וכ-1.4 טון עוף מוברח שיועדו למכירה בישראל

ביצים. אילוסטרציה
ביצים. אילוסטרציה צילום: משרד החקלאות ופיתוח הכפר

תקופת "לפני החגים" מאופיינת בדרך כלל בעלייה בניסיונות ההברחה של בשר וביצים שמקורם בשטחי הרשות הפלשתינאית וניסיונות זיוף והחתמה של ביצים. את העלייה בניסיונות תולים במשרד החקלאות ופיתוח הכפר בפוטנציאל הרווח הגבוה הקיים במוצרים אלה, ככל שהביקוש אליהם עולה. על כן, בתקופה זו, מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות של משרד החקלאות משקיעים מאמץ רב בכדי לסכל הברחות לאור הסכנה הממשית לבריאות הציבור, שיש בצריכת מוצרים שיוצרו ונשחטו ללא פיקוח וטרינרי, ופועלים 24/7 במעברי מרחב התפר בין ישראל לרשות הפלשתינאית.

מאמצי האכיפה נשאו פרי, ובמסגרתם בתוך כשבוע בלבד נתפסו כ-21,000 ביצים וכ-1.4 טון בשר עוף. בשלושת האירועים הראשונים, מפקחי המשרד בשיתוף לוחמי צה"ל, סיכלו במחסום רנתיס שני ניסיונות שונים להברחת כ-6,000 ביצים בכל אחד מהאירועים וניסיון שלישי להברחת כ-9,000 ביצים, אשר כולם הוסתרו תחת סדינים בתא המטען ובמושב האחורי של רכב פרטי. הביצים שמקורן בשטחי הרשות הפלשתינאית, הובלו ללא קירור ועליהן הוטבעו חותמות מזויפות לכאורה של מכון מיון ביצים בישראל. מחקירה ראשונית עולה כי בעלי הרכבים התכוונו לשווק את הביצים הללו בשווקים ומרכולים במרכז הארץ.

בשלושת האירועים האחרים, מפקחי המשרד בשיתוף לוחמי צה"ל, סיכלו במחסום רנתיס וטייבה ניסיון להברחת כ-900 ק"ג בשר עוף (כ-500 ק"ג וכ-400 ק"ג בהתאמה) ולאחר מכן בעקבות מידע מודיעיני, מפקחי המשרד חשפו בצומת יקנעם ניסיון להברחת חצי טון עוף אשר הוסתרו בתאי המטען של הרכבים. העופות שהוסתרו היו במקורם בשטחי הרשות הפלשתינאית, הובלו ללא קירור ונשחטו ללא פיקוח וטרינרי. מחקירה ראשונית, עולה כי בעלי הרכבים התכוונו לשווק את העופות הללו בשווקים ומרכולים בצפון ומרכז הארץ.

ביצים הן מוצר רגיש במיוחד, ולכן יש חשיבות מיוחדת לעמידתן בדרישות השירותים הווטרינריים. בין היתר, הן מאושרות לשיווק רק לאחר שנבדקו, מוינו ונחתמו בתחנת מיון מאושרת. ביצים שאינן עומדות בדרישות החוק הינן אסורות בצריכה ועלולות להוות סכנה לבריאות הציבור. בנוסף, במשרד מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח וכי יש להקפיד על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם התוויה וסימון של תאריך ייצור ותאריך פג תוקף.

ביצים בקר זיוף פסח

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}