מתוכנים לפסח – יניב גור אריה, השף של שטראוס
שטראוס, כמותג מזון מוביל בכל ימות השנה, איתכם גם בחג הפסח עם מגוון רחב של מותגים ומוצרים הכשרים לפסח למהדרין • יניב גור אריה – השף של שטראוס, מגיש לכם מתכוני חג מנצחים, המשלבים מוצרי שטראוס הכשרים לפסח. בתאבון!
- כתבה מקודמת
- י"ב ניסן התשפ"ג
סלט עלים חגיגי עם סלק אדום ואגוזים בויניגרט דבש ובלסמי
חומרים (8 מנות):
1 חבילה חסה מתולתלת טעם הטבע
1 חבילה חסה ערבית אדומה טעם הטבע
1 חבילה חסה אקסטרא קראנצ' טעם הטבע
1 חבילה חסה סלנובה טעם הטבע
1 שקית סלק אדום טעם הטבע
100 גרם אגוזים קלויים
לרוטב:
50 מ"ל חומץ בלסמי יד מרדכי
50 מ"ל מיץ לימון יד מרדכי
2 כפות דבש יד מרדכי
100 מ"ל שמן זית יד מרדכי
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
בצנצנת קטנה מניחים את כל חומרי הרוטב, סוגרים מכסה ומנערים היטב.
קורעים גס את כל העלים ומניחים בקערת הגשה.
פורסים את הסלק לפרוסות.
לפני ההגשה מתבלים את העלים ברוטב לפי הטעם (לא חובה להשתמש בכל הכמות).
מסדרים מסביב פלחי סלק ומטפטפים גם עליהם מעט רוטב.
מפזרים מעל אגוזים.
צלי כתף ברוטב שזיפים לצד ניוקי
רכיבים (8 מנות):
לצלי:
1 צלי כתף
2 כפות שמן זית יד מרדכי
1 צנצנת רוטב שזיפים יד מרדכי
לניוקי:
1 חבילה ניוקי תפוחי אדמה ללא גלוטן שטראוס
1 חבילה ניוקי בטטה ללא גלוטן שטראוס
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית במחבת רחבה וצורבים את צלי הכתף עד הזהבה מכל צדדיו.
מעבירים לתבנית תנור ויוצקים מעל את רוטב השזיפים.
ממלאים את צנצנת הרוטב במים, מנערים היטב ויוצקים שוב מעל הצלי.
מכסים את התבנית ואופים ב 150 מעלות, 3 שעות, עד שהבשר רך.
פעם בשעה יוצקים על הבשר מהרוטב שבתבנית.
לפני ההגשה – מבשלים את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.
מוציאים את צלי הכתף מהתבנית ומעבירים לקרש חיתוך.
מערבבים את הניוקי עם הרוטב שבתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
פורסים את הצלי לפרוסות ומניחים בתבנית מעל הניוקי.
אם נשאר בתבנית עוד רוטב - יוצקים אותו מעל הבשר.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות