מתכון לעוגת תפוזים וקוקוס כשרה לפסח
מחפשים מתכון לעוגה רכה וכשרה לפסח? המתכון הזה בדיוק בשבילכם, עוגת תפוזים וקוקוס מוצלחת וטעימה שתוכלו לנשנש בכל ימות השבוע, מצופה בסירופ המעניק לה רכות מיוחדת וטעם של עוד
- חני לוין
- ח' ניסן התשפ"ג
עוגת תפוזים וקוקוס כשרה לפסח צילום: מלי כהן
מתכון לעוגת תפוזים וקוקוס כשרה לפסח / מלי כהן
המצרכים לעוגת תפוזים וקוקוס כשרה לפסח:
תבנית עגולה 24
לעוגה:
- 5 ביצים גדולות מופרדות
- 3/4 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס קוקוס טחון
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס קמח מצה דק לעוגות
- 1 כוס מיץ תפוזים, אפשר מבקבוק.
לסירופ:
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כף סוכר
- קוקוס לפיזור
אופן הכנה לעוגת תפוזים וקוקוס כשרה לפסח:
- מחממים תנור לחום של 170-180 מעלות.
- בקערה, מערבבים את החלמונים עם מחצית מהסוכר.
- מוסיפים סוכר וניל, אבקת אפיה, קוקוס ושמן ומערבבים היטב לאיחוד.
- מוסיפים קמח מצה ומיץ תפוזים לסירוגין ומערבבים אחרי כל הוספה עד לקבלת בלילה אחידה.
- בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם הסוכר שנותר עד לקבלת קצף יציב.
- מעבירים את הקצף לבלילת החלמונים בפעמיים ומערבבים באיטיות בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית הרצויה ומכניסים לתנור החם עד לקבלת גוון שחום, יש לבדוק עם קיסם שאכן העוגה מוכנה.
הכנת הסירופ:
- בסיר מכניסים את מיץ התפוזים והסוכר ומבשלים על האש עד להמסת הסוכר במשך מספר דקות.
- כשהעוגה מוכנה שופכים עליה בעזרת כף מן הסירופ ומפזרים מעל קוקוס.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות