כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
פי 3

לא תאמינו: זהו הדג הנמכר בישראל לקראת חג הפסח

בפסח האחרון עלתה צריכת הדגים ברשתות השיווק בכ-14% לעומת שאר ימות השנה | במהלך ההכנות לחג, עולה הצריכה לאדם של דגי קרפיון טריים ומגיעה לכמעט פי 3 לעומת שאר חודשי השנה

לא תאמינו: זהו הדג הנמכר בישראל לקראת חג הפסח
אילוסטרציה צילום: unsplash

לקראת חג הפסח, משרד החקלאות חושף את כל הנתונים והמספרים אודות ענף הדגים: לפי נתוני משרד החקלאות, הישראלי הממוצע מעדיף את דגי האמנון והסלמון. במקום השלישי נמצא דג הדניס, במקום הרביעי דג הטונה, ואחריו נסיכת הנילוס והקרפיון. 

בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-1.6 ק"ג דגים, כ-33% מתוכם דגים טריים. בפסח האחרון עלתה צריכת הדגים ברשתות השיווק בכ-14% לעומת שאר ימות השנה. צריכת הדגים הקפואים עלתה ב-8% בפסח לעומת יתר ימות השנה, וצריכת הדגים הטריים עלתה בחג בכ-34%. במהלך ההכנות לחג, עולה הצריכה לאדם של דגי קרפיון טריים ומגיעה לכמעט פי 3 לעומת שאר חודשי השנה (!).

במסגרת ההכנות לקראת החג, נערכים מכוני התערובת ומגדלי הדגים להזנת הדגים במזון הכשר לפסח. מנתוני ארגון מגדלי הדגים עולה כי צפי הצריכה של דגי בריכות טריים במהלך הפסח הקרוב עומד על כ-1500 טון מתוכם 600 טון דגי קרפיון, 450 טון של דגי אמנון, 150 טון דגי בורי, 50 טון באס וכ- 250 טונות של דגי בריכות טריים מזנים נוספים, ביניהם לברק, ברמונדי, פורל, מוסר, דניס בריכות, אדמונית ועוד.

ומה באשר לצריכתנו ביחס לעולם? בישראל הצריכה הממוצעת לנפש, נכון לשנת 2022, היא כ-19 ק"ג בשנה, לעומת הממוצע העולמי לשנים 2021-2019 העומד על 20.5 ק"ג לנפש. בסין הצריכה הממוצעת בין השנים 2020-2018 הייתה 39 ק"ג לנפש בשנה, בצפון אמריקה 23.4 ק"ג ובאירופה 20.8 ק"ג לנפש בשנה.

 

דגים חג פסח צרכנים ביקוש

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}