תעשו סלט • מתכון לסלט סלק, דלעת ועדשים כשר לפסח
בחג הפסח יצאנו מעבדות לחרות וזה הזמן להתפנק על ארוחות מיוחדות כמיטב המסורת • גם אם נזמין אורחים וגם אם נשב רק בחיק המשפחה המצומצמת נרצה לפאר את החג במנות טעימות במיוחד אך בלי צורך במאמץ גדול להכנתן • ב'רמי לוי' ריכזו לנו מתכונים טעימים במיוחד לכבוד החג • בתאבון
- בשיתוף רמי לוי
- א' ניסן התשפ"ג
- 3 תגובות
סלט סלק צלוי, דלעת ועדשים | אודי ואושר
רשימת מצרכים
לסלק:
- 2 חבילות סלקים מבושלים בוואקום,
קלופים וחתוכים לפלחים - 3 כפות שמן זית
- 3 כפות חומץ בלסמי
לרוטב:
- 6 כפות שמן זית עדין
- 1 כף דבש
- 2 כפות חומץ יין לבן + 1 כף מים
- 1/2 כפית צ’ילי יבש גרוס
- קורט מלח
- קורט כמון
- 1 שן שום
לסלט:
- 1 כוס עדשים שחורות, מבושלות
- 2 כוסות מיקס עלי חסה, קצוצים גס
- 200 גרם דלעת טרייה,
חתוכה לרצועות דקות - 4 בצלים ירוקים, קצוצים
- 1 צרור עלי בזיליקום, קצוצים גס
- חופן אגוזי מלך
אופן ההכנה:
- 1.מערבבים את הסלקים עם שמן הזית וחומץ בלסמי בתבנית אפייה וצולים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות על מצב טורבו כ־15 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- 2.מערבבים את כל חומרי הרוטב בבלנדר יד, בלנדר רגיל או קערה (אם משתמשים בקערה, אז צריך לכתוש את השום).
- 3.מערבבים את מרכיבי הסלט עם הסלקים והרוטב, מפזרים אגוזי מלך מעל ומגישים.
בתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות