כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

תעשו סלט • מתכון לסלט סלק, דלעת ועדשים כשר לפסח

בחג הפסח יצאנו מעבדות לחרות וזה הזמן להתפנק על ארוחות מיוחדות כמיטב המסורת • גם אם נזמין אורחים וגם אם נשב רק בחיק המשפחה המצומצמת נרצה לפאר את החג במנות טעימות במיוחד אך בלי צורך במאמץ גדול להכנתן • ב'רמי לוי' ריכזו לנו מתכונים טעימים במיוחד לכבוד החג • בתאבון

תעשו סלט • מתכון לסלט סלק, דלעת ועדשים כשר לפסח

סלט סלק צלוי, דלעת ועדשים | אודי ואושר

רשימת מצרכים

לסלק:

  • 2 חבילות סלקים מבושלים בוואקום,
    קלופים וחתוכים לפלחים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות חומץ בלסמי

לרוטב:

  • 6 כפות שמן זית עדין
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות חומץ יין לבן + 1 כף מים
  • 1/2 כפית צ’ילי יבש גרוס
  • קורט מלח
  • קורט כמון
  • 1 שן שום

לסלט:

  • 1 כוס עדשים שחורות, מבושלות
  • 2 כוסות מיקס עלי חסה, קצוצים גס
  • 200 גרם דלעת טרייה,
    חתוכה לרצועות דקות
  • 4 בצלים ירוקים, קצוצים
  • 1 צרור עלי בזיליקום, קצוצים גס
  • חופן אגוזי מלך

אופן ההכנה:

  • 1.מערבבים את הסלקים עם שמן הזית וחומץ בלסמי בתבנית אפייה וצולים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות על מצב טורבו כ־15 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • 2.מערבבים את כל חומרי הרוטב בבלנדר יד, בלנדר רגיל או קערה (אם משתמשים בקערה, אז צריך לכתוש את השום).
  • 3.מערבבים את מרכיבי הסלט עם הסלקים והרוטב, מפזרים אגוזי מלך מעל ומגישים.

בתאבון

כשר לפסח רמי לוי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}