מתכון לעוגת שמרים קראנץ'
מתכון מוצלח לעוגה קלה להכנה, עם בצק רך ונימוח וללא ביצים, עוגת שמרים קראנץ', המתאימה במיוחד לשמירה בהקפאה, וחימום מהיר רגע לפני שהאורחים מגיעים
- חני לוין
- כ"ח אדר התשפ"ג
עוגת שמרים קראנץ' צילום: מלי כהן
מתכון לעוגת שמרים קראנץ' / מלי כהן
המצרכים לעוגת שמרים קראנץ':
מתאים לשתי תבניות אינגליש קייק
לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח
- 1/3 כוס סוכר
- קורט מלח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/4 כוס שמן
- 1+1/4 כוסות מים פושרים (יש להוסיף לפי הצורך)
לסירופ:
- 1/3 כוס סוכר
- 3/4 כוס מים
- 1 שקית סוכר וניל
למלית:
- ממרח שוקולד בטעם נוטלה, פרווה או חלבי
- 1 ביצה טרופה להברשה.
- שומשום לפיזור
אופן ההכנה לעוגת שמרים קראנץ':
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים הייטב עד לקבלת בצק אחיד ורך, את המים מוסיפים בסוף בהדרגה לפי ספיגת הקמח. מניחים את הבצק בצד כשהוא מכוסה, עד להכפלת הנפח. במשך כשעה.
- משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ומחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
- מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח, לריבוע ומורחים ממרח שוקולד. מגלגלים לצורת רולדה ומהדקים היטב.
- חותכים את הרולדה באמצע לשניים (לאורך הרולדה), כך שייווצרו לכם שני פסים ארוכים, מניחים את שני הפסים אחד על השני בצורת × ומלפפים זה בזה.
- מניחים בתוך התבנית המשומנת. ומכינים כך גם את החלק השני של הבצק. מכסים את העוגות ומתפיחים במשך כעשים דקות נוספות
- מברישים את העוגות בביצה טרופה פעמיים ומפזרים מעט שומשום.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להזהבה יפה.
הכנת הסירופ:
- מכניסים את כל מצרכי הסירופ לסיר ומרתיחים על האש עד לקבלת סירופ סמיך
- כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן בנדיבות בסירופ.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות