כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
בחר לקצר במקום להאריך

צעיר חרדי איבד 3 סנטימטרים, אך הניתוח שינה את חייו

צעיר חרדי עבר ניתוח ברגלו בבית חולים אסותא באשדוד, ולאחר יומיים חל שיפור משמעותי במצבו. ד"ר רון למדן הרופא המנתח ומנהל מחלקת אורתופדית ילדים: "חשוב שכלל ההורים, הילדים והנוער שסובלים מבעיות גופניות שונות ידעו שיש היום לרפואה הציבורית פתרונות טובים עבורם". אפרים כהן: "ממתין לאישור הרופא לצאת למסע במדבר יהודה"

צעיר חרדי איבד 3 סנטימטרים, אך הניתוח שינה את חייו
הניתוח שינה את חייו של צעיר חרדי בן 19 צילום: אסותא

אל בית החולים הציבורי אסותא אשדוד מקבוצת מכבי התקבל לפני מס שבועות אפרים כהן בן ה-19 תושב העיר ירושלים, בעקבות תלונות על הפרש באורך הרגליים, דבר שהוביל לכאבי גב חוזרים והחמרה בכאבי המפרקים מהם סבל. עד גיל 13 בערך, אפרים לא סבל מבעיות מיוחדות כלשהן הקשורות לרגליו, אולם ככל שבגר, נוצר פער באורך רגליו, שהגיע בשיאו להפרש של כ-4 ס"מ.

כתוצאה מכך, בשש השנים האחרונות אפרים ראה אין ספור רופאים לצד התמודדות עם תחלואה וכאבים שמקורם באורך לא שווה של הרגליים ובכללם: צליעה, כאבי גב, דלקות פרקים ועוד. עם ההחרפה הבריאותית וככל שבגר, החליטו במשפחתו של אפרים, להיפגש עם ד"ר רון למדן, מנהל מחלקת אורתופדית ילדים בביה"ח הציבורי אסותא אשדוד. לאחר סדרה של בדיקות הונחו לפתחו של אפרים ובני משפחתו שתי חלופות לניתוח.

הניתוח הראשון, הנפוץ, לדאוג להארכה של הרגל הקצרה יותר. ניתוח זה הוא בעל זמן החלמה ארוך יותר לצד פעולות אקטיביות הנדרשות מהמטופל בזמן ההארכה וההחלמה. הניתוח השני, הנפוץ הרבה פחות, הוא קיצור הרגל הארוכה יותר באמצעות הסרה של חלק מהעצם. מדובר בניתוח בעל זמן החלמה קצר הרבה יותר ועם פחות צורך בהשתתפות פעילה של המטופל בזמן ההחלמה.

הניתוח שינה את חייו של צעיר חרדי בן 19

למרות ההבדלים בין שני הניתוחים, רוב מוחלט של המנותחים בוחרים באפשרות הראשונה – הארכה של הרגל הקצרה. ניתן להניח שהדבר נובע מרצונם לשמור על גובה ואולי אף ממודל יופי או נראות מקובלים. אפרים, החליט לבחור בניתוח השני. לדבריו, החלטתו נבעה בעיקר אל מול העבודה שכיום גובהו הוא 1.84 וירידה של מס סנטימטרים לא תפגע באיכות חייו.

ביום ראשון האחרון נותח אפרים. במהלך הניתוח הוסרה חתיכה של כ-3 ס"מ מעצם הירך. הניתוח ארך כ-2.5 שעות ועבר בהצלחה. כבר עכשיו ניתן לראות בשינוי ואפרים צפוי תוך פרק זמן קצר של התאוששות לצאת משערי בית החולים כאשר הוא בריא, שמח ועומד על שתי רגליים בעלות אורך דומה.

ד"ר רון למדן מסביר על התופעה: "בעיית אורך רגליים היא בעיה נפוצה, שללא זיהוי וטיפול מתאים עלולה להביא לכאבים באזור כפות הרגליים, בגב התחתון, בצוואר, ואף למגבלה בהליכה ולצליעה. הסיבות להיווצרות הזו, הן לרוב מולדות ולא ברורות. אך מה שברור הוא, שיש היום לרפואה הציבורית פתרונות טובים וזמינים, ואין אף סיבה שילד או מבוגר ידחו את הטיפול בבעיה ויסבלו לאורך שנים. חשוב להדגיש שאם הבעיה מאובחנת לפני סוף גדילת הילד, קיימים פתרונות ניתוחים קלים ופשוטים יותר מאשר הטיפול לאחר תום הצמיחה".

אפרים כהן: "הקושי נגע כמעט בכל תחומי החיים, החל מקניית נעליים, מכנסיים מתאימים ושאר דברים ואמצעים נדרשים למהלך התקין של היום יום. מדובר במציאות לא פשוטה עבור כל אדם, קל וחומר, עבור נער. כבר היום, יומיים לאחר הניתוח אני מרגיש טוב מאוד רואה וחש את השינוי. ממתין לאישור הרופא לצאת למסע במדבר יהודה".

אסותא

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}