מתכון לפאי גבינה ושוקולד לבן
מתכון מעולה לפאי במילוי גבינה ושוקולד לבן בציפוי מגוון שוקולדים, תותים או כל מה שאוהבים, בתוספת אפשרות להמרת הבצק לקלתית ללא אפייה
- חני לוין
- כ"ו אדר התשפ"ג
פאי גבינה ושוקולד לבן צילום: יפית חג'ג'
מתכון לפאי גבינה ושוקולד לבן / יפית חג'ג'
המצרכים לפאי גבינה ושוקולד לבן:
לבצק:
- 1.5 כוסות קמח
- 4 כפות אבקת סוכר
- 100 גרם חמאה – קרה מאוד
- 1 חלמון (לא חובה)
- 4 כפות מים קרים
ניתן להמיר את הבצק בקלתית ללא צורך באפייה:
המצרכים לקלתית ללא אפייה:
- 1 שרוול פתיבר / עוגיות חמאה (250 גרם)
- 100גרם חמאה (אפשר קצת יותר )
- 1 כף סוכר
- (אופציה טעימה לתוספת - שקדים/פקאנים/אגוזים טחונים)
- ממיסים את החמאה, מערבבים הכל יחד, מצמידים לתבנית ומקפיאים.
למלית:
- 200 גרם שוקולד לבן (מומס עם מעט מהשמנת המתוקה למרקם חלק ומקורר מעט)
- 1 גביע גבינת שמנת או מסקרפונה
- 1 שמנת מתוקה 250 גר' (פחות שלוק שלקחנו לשוקולד הלבן)
- 3 כפות פודינג וניל
אופן ההכנה לפאי גבינה ושוקולד לבן:
הכנת הבצק:
- שמים את הקמח והסוכר במעבד המזון עם להב מתכת. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים. מעבדים יחד בפולסים לקבלת תערובת פירורית עדינה. מוסיפים את המים בהדרגה, עד לקבלת כדור בצק
- עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה
- מרדדים בין שני דפי אפייה
- משמנים תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26
- מלפפים את הבצק בצורה רופפת על מערוך ומניחים על התבנית מצמידים לתחתית ולדפנות חותכים את הבצק המיותר מהשאריות אפשר להכין עוגיות טעימות או קישוטים לפאי אפוי
- מקפיאים את הקלתית היטב ומכניסים קפוא לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
- אם רוצים לקצר את זמן ההקפאה אופים עם נייר אפייה מעל ומשקולות(חומוס או שעועית) אחרי שימוש אני מקררת אותם ושומרת בצנצנת לשימוש חוזר
- מקררים את הקלתית ממלאים במלית ומקשטים כיד הדמיון
- אני שמרתי חלק מהמלית וזלפתי מסגרת
למלית:
- ממיסים את השוקולד עם מעט מהשמנת עד למרקם חלק ומניחים בצד שיצטנן מעט
- מקציפים את גבינת השמנת לרכך אותה מעט מוסיפים את השמנת המתוקה ופודינג מקציפים לקצף יציב ותוך כדי מוסיפים את השוקולד המומס
אפשרויות לקישוט:
- קליק
- ריבת חלב
- גאנשים שונים
- פקאן סיני גרוס
- פירורי עוגיות עם חמאה
- מלית אוכמניות
- ג'לי ופרי
הערות: את התותים רצוי להניח ממש לפני ההגשה (הם מגירים נוזלים) אני הורדתי אותם ושמתי במקום פירורים עם חמאה ואגוזים כמובן שטעמנו גם עם התותים ברגע שהנחתי אותם.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות