ב' כסלו התשפ"ה
03.12.2024

מתכון לשבקיה מוצלחות וטעימות

לכל חובבי השבקיות: תמיד חלמתם לדעת איך מכינים אותן? הנה מתכון קל להכנה ומוצלח בתוספת סרטון הדרכה כיצד יוצרים אותן

מתכון לשבקיה מוצלחות וטעימות
שבקייה צילום: אתי זוהר

מתכון לשבקיה / אתי זוהר

המצרכים לשבקייה:

מידה בכוס חד פעמי חם

לבצק:

  • 1 נטורינה / מרגרינה
  • 1.5 כוסות מים רותחים
  • 1/4 כפית מלח
  • 6 עד 7 כוסות קמח (לפי הצורך)

לסירופ:

  • 3 כוסות סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה לשבקייה:

  1. ממיסים את הנטורינה עם המים והמלח על הגז ומוסיפים קמח לפי הצורך עד לקבלת בצק נוח לרידוד
  2. מחלקים את הבצק ל 4 ומרדדים כלח חלק למלבן גדול
  3. חותכים את המלבן למלבנים בינוניים וכל מלבן חורצים 5 חריצים ארוכים שלא נוגעים בקצה.
  4. מקפלים את המלבן ל4 פעמים ומגלגלים פנימה בכדי ליצור את הצורה המיוחדת. (מצורף סרטון הכנה)
  5. אופן הכנת השבקייה - אתי זוהר
    אופן הכנת השבקייה - אתי זוהר
  6. מטגנים את השבקיות בשמן עמוק עד להזהבה.

הכנת הסירופ:

  1. בסיר מכניסים את כל מצרכי הסירופ ומבשלים במשך כ  18 דקות על אש גבוהה.
  2. טובלים את השבקיות ומניחים על צלחת נגשה.
  3. מי שאוהב ניתן לפזר שומשום.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון שבקייה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}