"עלייה של 30% במספר ההרוגים": זו העיר המסוכנת ביותר
על פי הנתונים, 68 בני אדם נהרגו בעשור האחרון בערים ובישובים בתאונות התנגשות חזית באחור ו-745 בני אדם נפצעו באורח קשה | העיר בה נפגעו הכי הרבה בני אדם בתאונות חזית אחור בעשור האחרון היא תל אביב-יפו שבתחומיה נפגעו 1,414 בני אדם, אחריה ירושלים ובה 1,212 נפגעים
- קובי ברקת
- כ"א אדר התשפ"ג
52 בני אדם נהרגו בתאונות דרכים מסוג התנגשות חזית רכב בחלקו האחורי של רכב בשנת 2022, מדובר במספר ההרוגים הגבוה ביותר בעשור האחרון, כך עולה מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס (כבישים עירוניים ובינעירוניים).
מהנתונים עולה עוד כי בשנת 2022 נרשמה עליה של 30% במספר ההרוגים בתאונות מסוג חזית-אחור בהשוואה לתאונות דומות שאירעו בשנת 2021.
בתחום העירוני נפגעו 515 בני אדם בתאונות מסוג חזית-אחור, חמישה בני אדם נהרגו ו-82 נפצעו קשה כאשר תל אביב-יפו, ירושלים וחיפה בראש.
תאונות חזית-אחור הן תאונות בהן רכב מתנגש עם חלקו הקדמי בחלקו האחורי של הרכב הנוסע לפניו.
למהירות נסיעת כלי הרכב משמעות מכרעת ביכולת הנהג לבלום באופן פתאומי. מהירות גבוהה משפיעה גם באופן ישיר על עוצמת הפגיעה בחלקו האחורי של הרכב שמלפנים.
בעשור החולף (2022-2013), נפגעו בתאונות חזית-אחור 11,802 בני אדם בתחום העירוני, בתוך כבישי הערים והישובים – 1,180 נפגעים בממוצע מדי שנה.
על פי הנתונים, 68 בני אדם נהרגו בעשור האחרון בערים ובישובים בתאונות התנגשות חזית באחור ו-745 בני אדם נפצעו באורח קשה.
העיר בה נפגעו הכי הרבה בני אדם בתאונות חזית אחור בעשור האחרון היא תל אביב-יפו שבתחומיה נפגעו 1,414 בני אדם, אחריה ירושלים ובה 1,212 נפגעים ולאחר מכן חיפה שבתחומי העיר נפגעו בעשור האחרון 809 בני אדם בתאונות מן הסוג הזה. העיר הרביעית במספר הנפגעים היא חדרה שבתחומיה נפגעו 415 בני אדם והחמישית היא סח'נין עם 386 נפגעים בתאונות חזית-אחור בעשור החולף.
עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל עמותת אור ירוק הגיב: "תאונות דרכים מסוג חזית-אחור נגרמות בעיקר בשל אי שמירת מרחק מתאים מהרכב שמלפנים, וכמו כן גם בשל היסח דעת של הנהג. במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים חייבים לעודד ולקדם התקנת מערכות בטיחות אוטונומיות שמפצות על טעויות הנהג ולמעשה עוצרות את הרכב לפני הפגיעה. במקביל, יש להגביר את המודעות לנהיגה במהירות החוקית והמותאמת לתנאי הדרך, לשמירת מרחק נכונה ולנהיגה ללא שימוש בטלפון הסלולארי. תאונות הדרכים הן לא גורל משמיים ובפני שרת התחבורה והבטיחות בדרכים מונחת תכנית לאומית לצמצום הקטל בדרכים שהכין הרלב"ד, הגוף שאמון עלה מאבק בתאונות הדרכים. כל יום ללא אישור התכנית חושף את כולנו לסכנה גדולה ומיותרת בכבישים".
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות